Esquí
Esports 19/01/2011

L'austríac Karl i la russa Zavarzina s'imposen a la prova del Paral·lel Gegant (PGS)

Karl, campió i líder actual del mundial, va fer bons els pronòstics; mentre Zavarzina va guanyar contra pronòstic després d'eliminar, entre altres, la vignet campiona mundial

Redacció
1 min
La russa Alena Zavarzina, guanyadora en la modalitat de PGS

La MolinaL'austríac Benjamin Karl i la russa Alena Zavarzina han estat els guanyadors de la categoria de Paral·lel Gegant (PGS) en els Mundials d'Snowboard que s'estan disputant a l'estació d'esquí de La Molina.

En categoria masculina la victòria ha estat per l'actual campió del món de l'especialitat, i líder del mundial, Benjamin Karl; que s'ha imposat a la final a l'eslovè Rok Marguc. Roland Fischnaller, italià, ha ocupat el tercer graó del podi.

Karl ha fet bons els pronòstics després que el francès Sylvain Dufour caigués a la serie de vuitens, i el canadenc Matthew Morison fos desqualificat a la ronda de classificació; tots dos també favorits per la victòria final. Amb la d'aquest dimecres, Austria suma el seu sisè títol en PGS i lidera el rànquing.

En categoria femenina, en canvi, va saltar la sorpresa; i la russa Alena Zavarzina, de tan sols 21 anys, va alçar-se amb el triomf final. I és que les principals favorites van quedar eliminades abans de la final: l'holandesa Sauerbreij -campiona olímpica- va caure a vuitens, i la russa Tudegesheva -campiona el 2007- va caure als quarts.

'Zava' va donar el cop d'autoritat als quarts quan va derrotar la suïssa Maegert-Kohli, vigent campiona mundial; i va acabar imposant-se a la final a l'austríaca Claudia Riegler. La tercera posició va ser per una altra austríaca: Doris Guenther.

La prova es va disputar a la pista del Pedró, d'una longitud de 500 metres i amb un desnivell de 140. La prova del Paral·lel Gegant és una de les considerades 'alpines', ja que els participants utilitzen botes dures i recorden els esquiadors alpins.

Per aquest dijous és el torn de la prova de Half Pipe.

stats