Jocs Olímpics
Esports 19/04/2012

Londres 2012 certifica que la torxa olímpica és resistent a la pluja

El Comitè Organitzadors dels Jocs ha efectuat "rigoroses proves" en condicions meteorològiques "extremes" i confirma que va dissenyar la torxa pensant en el temps a l'estiu al Regne Unit

Efe
1 min

LondresEls organitzadors de Londres 2012 han garantit avui que la torxa que portarà la Flama Olímpica al voltant del Regne Unit durant dos mesos pot resistir els ruixats habituals de l'estiu britànic, segons la cadena pública BBC.

La torxa daurada que portarà el foc que arribarà des d'Olimpia (Grècia) ha estat sotmesa a "rigoroses proves" en condicions meteorològiques "extremes", i ha sortit de totes elles amb la flama encesa, ha recalcat el Comitè Organitzador dels Jocs (LOCOG).

Abans de la cerimònia d'inauguració, el 27 de juliol a l'estadi d'atletisme de Stratford, la torxa recorrerà prop de 12.800 quilòmetres al voltant del Regne Unit, un periple en el qual, previsiblement, els portadors del foc olímpic s'enfrontaran a diverses inclemències meteorològiques.

La torxa partirà el 19 de maig de Land's End, el punt més occidental de Gran Bretanya, i recorrerà un camí en el qual unes 115 persones es rellevaran cada dia per transportar-la, en la majoria dels casos a peu, encara que també es cobriran algunes etapes amb vaixell, globus aerostàtic, motocicleta, i fins i tot a cavall.

Els enginyers responsables del disseny de la torxa, nominada al Millor Disseny de l'Any 2012 en el Regne Unit, van descriure com les seves prioritats en esbossar l'objecte eren garantir la seguretat dels portadors i que la flama resistís encesa davant la pluja i el vent.

stats