Atletisme
Esports 31/08/2011

Maria Vasco acaba tretzena als 20 quilòmetres marxa

L'atleta catalana ha hagut de rebre atencions mèdiques durant una hora després de la prova, i ha assegurat que "l'any que ve [als Jocs Olímpics], que es preparin"

Redacció
1 min
Maria Vasco, als 20 quilòmetres marxa al Mundial de Daegu

BarcelonaMaria Vasco ha acabat tretzena a la prova dels 20 quilòmetres marxa del Mundial d'atletisme de Daegu. La prova l'ha guanyada la russa Olga Kaniskina, l'única campiona olímpica que, fins ara, ha pogut revalidar l'or en aquest Mundial.

Vasco, que va aconseguir un bronze als Jocs de Sydney de l'any 2000 ha hagut de ser atesa a l'hospital de meta després d'acabar la cursa, però s'ha recuperat ràpid i ha assegurat que, de cara als JJOO de Londres de 2012, "que es preparin", perquè, ha comentat: "Els meus cinquens Jocs els penso preparar a consciència". "Els 35 anys em pesen, però ho tinc clar, continuo perquè vull tornar a fer història", ha sentenciat.

La barcelonina explica el seu resultat perquè aquest "és un any de transició". "Així ho vam decidir amb el meu entrenador, en Fali, perquè necessitàvem desconnectar una mica, posar-me a estudiar [un màster en gestió empresarial] per tenir el cap a un altre lloc".

De tota manera, Vasco no ha posat excuses per avui: "Avui no ha sortit, i punt. Ha passat que sóc humana". I ha comentat la seva atenció mèdica: "He perdut l'orientació, no sabia ni que havia arribat, ho he aconseguit per inèrcia. M'he començat a sentir fotuda al quilòmetre 14, i intentava seguir per davant, però no en tenia ni idea, només volia arribar".

La guanyadora, la russa Kaniskina, és la primera atleta que a Daegu aconsegueix revalidar en la seva prova un or olímpic, després de les decepcions d'Usain Bolt, Dayron Robles o Yelena Isinbayeva aquests primers dies.

stats