NATACIÓ
Esports 01/04/2011

Belmonte, millor marca mundial de l'any i un nou rècord d'Espanya dels 400 estils

L'anterior rècord d'Espanya dels 400 estils que avui ha superat el tenia la mateixa Mireia Belmonte des de juny de 2010 a Barcelona

Redacció
1 min

BarcelonaMirieia Belmonte, del CN Sabadell, ha aconseguit aquest divendres la millor marca mundial de l'any i ha establert un nou rècord d'Espanya dels 400 estils en imposar-se en la final d'aquesta distància en els Campionats d'Espanya de natació, que es disputen a Madrid.

Belmonte, que dijous va batre el rècord nacional dels 200 papallona i va guanyar la final dels 800 lliure, va parar el crono en 4:34.91 i va superar Claudia Dasca, segona amb 4:43.79, i també Cristina García, tercera amb 4:46.94.

L'anterior rècord d'Espanya dels 400 estils el tenia la mateixa Belmonte, amb 4:36.31 des del juny de 2010 a Barcelona. La marca de la final d'aquesta tarda li dóna una plaça en l'equip que disputarà el Mundial de Xangai el proper estiu.

La nadadora ha reconegut que en la distància d'aquesta tarda, en els Campionats d'Espanya, tenia clavada "l'espineta" dels europeus de l'estiu passat a Budapest, on no va poder pujar al podi. Avui s'ha tret "l'espina", ha reconegut.

Després de ser preguntada si es troba en el millor moment de la seva carrera esportiva, la nedadora del CN Sabadell ha manifestat: "Més o menys entre Dubai (Mundials de piscina curta on va aconseguir tres medalles d'or) i aquí".

Ha explicat que havia canviat els seus entrenaments, però, sobretot, ara té més confiança en si mateixa.

stats