HOQUEI HERBA
Esports 03/05/2015

Un gran Oriol Fábregas porta el RC Polo a seva tercera lliga consecutiva

Els barcelonins han derrotat els amfitrions en la tanda de penals després d'acabar amb empat a 1 el temps reglamentari

El RC Polo celebra el títol de campió de lliga / RC POLO

TerrassaEl Reial Club de Polo ha aconseguit la seva tercera lliga consecutiva en derrotar en la tanda de penals (4-3) el Club Egara, amfitrió de la Final Four, després que el partit acabés en empat (1-1) després de 60 minuts d'un gran hoquei.

El porter Oriol Fábregas ha estat l'heroi del triomf barceloní. En el segon quart ha rebutjat dos penals córner llançats per Pepe Romeu i en els 'shoots out' ha parat un llançament a Tubau i ha forçat l'error de De Paeuw que donava el tretzè títol de la seva història al RC Polo.

Xavi Lleonart, autor del gol dels barcelonins, ha estat escollit millor jugador de la Final Four mentre que el premi al millor porter ha estat per al del Club Egara, Quico Cortés, que ha tingut també una actuació immensa en la final. Marc Bultó, de l'Atlètic Terrassa, ha guanyat el premi a la millor promesa del campionat.

La intensitat amb què ha començat el partit el Club Egara li ha permès disposar de diverses ocasions per avançar-se en el marcador en els primers cinc minuts del partit. Ha estat, tot i això, el RC Polo el que ha obert el marcador en transformar Xavi Lleonart el primer penal córner de què ha disposat el seu equip, en el minut 18. Un minut després, un error defensiu dels barcelonins ha permès a Guillem Fustagueras robar la bola i batre Oriol Fábregas amb un imparable llançament. El Club Egara ha tingut dos penals córner al tram final del segon quart per anar-se'n al descans amb avantatge però la mà del porter barceloní ha impedit que les boles llançades per Pepe Romeu acabessin en gol.

El porter del Club Egara, Quico Cortés, també ha estat clau perquè l'empat no es mogués fins al final del partit en parar-li dos intents clars a Xavi Lleonart al començament del tercer i del quart període que podien haver decantat la final per als barcelonins.

Els egarencs també han tingut les seves opcions per guanyar en els últims deu minuts de la final. Arbós ha culminat amb un llançament alt una jugada de Mengibar per la banda i Tubau ho ha tingut tot a favor seu per marcar el segon gol del seu equip però Oriol Fábregas ha enviat la bola a córner.

En la tanda de penals, per al RC Polo Terrassa, David Alegre, Xavi Lleonart i Salva Piera han anotat i Matías Rey ha fallat el seu llançament, mentre que per al Club Egara, Fustagueras, Pepe Romeu i Arbós han anotat i Tubau i De Paeuw han errat els seus un contra un contra el porter.