Pirena Advance 2011
Esports 18/02/2011

L'alemany Tom Andres ha revalidat la Pirena Advance 2011

Demà es tancarà l'edició 2011 de Pirena Advance a La Molina amb la última etapa cronometrada i una gran festa final amb el lliurament de premis als vencedors

Redacció
2 min
Pirena Advance 2011

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'alemany Tom Andres (Gaes/Josera) s'ha assegurat avui en la 14ª etapa de Pirena Advance la revàlida com a campió de la ruta blanca dels Pirineus. Vuit victòries d'etapa consecutives li han permès arribar a l'última jornada, demà a La Molina, amb un avantatge de més de 6 minuts i mig sobre el seu compatriota Ullrich Kuhn (Advance) i amb el primer lloc a la butxaca.

L'última parada andorrana, a Naturlàndia, ha resultat ser curta, poc més de 6km, però molt intensa. Un recorregut molt divertit, amb peralts i ascensos i descensos molt seguits que els múixers han superat amb encert i alguna que altra sortida de la pista traçada. Andres ha sigut el més ràpid a completar-lo, en poc més de tretze minuts i mig, 28 segons més ràpid que Karl Habermann (Advance), que ha sumat un nou podi, i 47 segons més veloç que el navarrès Íker Ozcoidi (Gaes/Ternua), que amb aquest nou tercer lloc s'ha assegurat la tercera posició en la provisional. Hauran completat el top five en la general Habermann i l'eslovac Branislav Spissak (Grandvalira).

En l'apartat reservat a trineus amb gossos nòrdics, el gran duel entre Lázaro Martínez (Lazaro’s Team/Prullans.net) i la suïssa Sibylle Marthy s'ha decantat finalment a favor de la suïssa, debutant en aquesta Pirena. Una edició marcada per la presència de nombroses etapes de caràcter alpí ha afavorit a la suïssa, habituada a la pràctica de maratons de muntanya. Avui ha tancat l'etapa de Naturlàndia per davant de Martínez, amb 53 segons d'avantatge. S'apunta, per tant, la seva primera Pirena i s'anirà amb ganes de repetir.

Finalment, en la categoria de skijoring, els esquiadors de fons tirats per gossos, triomf aclaparador de la txeca Jana Porubska (Gaes). Ningú, ni les lesions, no han pogut amb ella i avui ha finalitzat l'etapa amb un nou triomf, superant a l'alemanya Karin Gruber-Pestel (Happy Dog) i a la suïssa Pia Rutishauser. En la general Porubska ha acumulat un avantatge de 14 minuts sobre Rutishauser i de 20 sobre Gruber-Pestel. Aquesta categoria ha estat cosa de dones, que han copat les quatre primeres places de la general. Per darrere, una altra guerra entre 4 homes, 4 debutants, que s'ha adjudicat el basc establert a Alacant, Beñat Zubillaga (Sanydent).

Un gran acte festiu per a tots els públics tancarà demà l'edició 2011 de Pirena Advance a La Molina amb una gran festa i el lliurement de premis als vencedors. Comptarà, entre altres, amb la presència del guanyador del Dakar 2011 en motos, Marc Coma, i del nou secretari general de l'esport de la Generalitat, Iván Tubau. L'activitat començarà a les 10 del matí i l'etapa a les 10:30 hores.

stats