Hoquei herba
Esports 20/11/2011

Quatre equips catalans lluitaran per la lliga d'hoquei herba masculí

L'Atlètic Terrassa finalitza la primera volta líder i el CD Terrassa assoleix la sisena posició en l'últim moment

Albert Prieto
Edu Arbós ha marcat un dels gols de l'Egara

TerrassaTots els equips catalans de la Divisió d'Honor A masculina, a excepció del FC Barcelona, jugaran la segona fase de la lliga en el grup de dalt. Atlètic Terrassa, RC Polo, Club Egara i CD Terrassa lluitaran pel títol, mentre que el Barça, que conclou la primera fase com a cuer, haurà de buscar la permanència.

La lliga d'enguany no tindrà play-off per decidir el campió, i en la segona fase s'enfrontaran entre ells (a una sola volta) els sis equips que han finalitzat al capdavant la primera fase, i d'igual manera els sis últims. El vigent campió, l'Atlètic Terrassa, és líder amb dos punts d'avantatge sobre el Polo i el Club de Campo. Els groc-i-negres han guanyat per 1 a 3 al camp de l'Atlético San Sebastián, amb dos gols de Pere Castelló i un de Roc Oliva.

El Polo, per la seva banda, s'ha endut els dos punts del camp del Complutense gràcies a un 1 a 4. Els gols dels barcelonins han estat obra de Manel Terraza, Gabriel Dabanch i Roger Padrós en dues ocasions. El Club de Campo, que té els mateixos punts que el Polo, ha guanyat a domicili contra el Ciudad de Las Palmas (3-6).

El Club Egara ha aconseguit la victòria davant del Pozuelo per un ajustat 3 a 2. Malgrat que els homes de Ramon Rius s'han avançat després del descans amb gols d'Edu Arbós i Javi García, els madrilenys han empatat en tres minuts. No ha estat fins els últims minuts que Pepe Romeu ha transformat el penal córner de la victòria.

Finalment, el CD Terrassa ha aconseguit in extremis colar-se al grup de dalt i confirmar així, un any més, la permanència a la màxima categoria. El conjunt de Marc Barrachina ha empatat 2 a 2 al camp del Tenis de Santander. Àlex Sabater ha obert el marcador a la represa, un gol que valia estar al grup capdavanter. Però el Tenis ha remuntat i, amb el signe del partit a favor, es quedava amb la sisena posició i superava els terrassencs. En l'últim sospir, Pep Rimbau ha marcat el gol de l'empat i ha salvat un punt que dóna la permanència i l'oportunitat de lluitar per la lliga.

El FC Barcelona, que conclou la primera fase cuer (només una victòria i un empat), ha perdut per 1 a 0 a Benalmádena.

La competició de lliga es reprendrà a la primavera amb dues lliguetes. En el grup que lluitarà pel títol hi seran l'Atlètic, el Polo, el Club de Campo, l'Egara, el Complutense i el CD Terrassa. El grup que buscarà la permanència a la Divisió d'Honor A estarà format per Pozuelo, Tenis, Atlético San Sebastiá, Benalmádena, Ciudad de Las Palmas i FC Barcelona. Fins aleshores, hi haurà una aturada a causa dels compromisos de la selecció espanyola, que ha de disputar el Champions Trophy i el Preolímpic.