Twirling
Esports 16/07/2012

La història de la retirada de la selecció espanyola a la Copa d'Europa de twirling per no enfrontar-se a la catalana

La Federació Espanyola de Ball Esportiu (FEBD) no va voler participar-hi pel fet que la Federació Esportiva Catalana de Twirling (FECT) hi estava inscrita

Ara
1 min
Carta de la Federació Epanyola

BarcelonaLa selecció catalana de twirling va participar a la Copa d'Europa, competició de la qual la selecció espanyola es va es retirar perquè no volia enfrontar-se a la catalana. El campionat es va disputar a Hasselt (Bèlgica).

La Federació Espanyola de Ball Esportiu (FEBD) no va voler participar-hi pel fet que la Federació Esportiva Catalana de Twirling (FECT) hi estava inscrita. La FEBD va enviar una carta a la World Baton Twirling Federation (WBTF) comunicant que no poden enfrontar-se a Catalunya per una normativa del Consell Superior d'Esports (CSD) que ho prohibeix. La carta, firmada pel president de la FEBD, Luis Vaño, i la delegada del comitè de twirling de la FEBD, Sara Abad, informava que intentaran aconseguir el reconeixement de la WBTF, la qual cosa faria que la FECT deixés de ser-ne membre de ple dret.

Amb una delegació de 50 persones, Catalunya va competir en les modalitats d'estil lliure, parelles, equips i grups de les categories júnior i sènior, i va obtenir uns resultats extraordinaris. La selecció catalana va acabar classificada en tercera posició gràcies als bons resultats en parelles i per equips.

El proper repte que està preparant la selecció catalana és el Campionat del Món, que es durà a terme del 2 al 5 d'agost a Villebon sur Yvette (França).

stats