Divendres
Esports 11/12/2010

El Sopar Solidari de Nadal, un gran èxit per sisè any consecutiu

L'esdeveniment organitzat per la Fundació Esport Solidari Internacional ha tornat a sorprendre tothom

Redacció
3 min
La representació del RCD Espanyol amb Josep Maldonado.

BarcelonaLa sisena edició del Sopar Solidari de Nadal organitzat per la Fundació Esport Solidari Internacional ha tornat a ser tot un èxit gràcies a la solidaritat del món de l’esport, de l’empresariat i de la societat civil. Uns 500 assistents van deixar petit el saló principal de l’Hotel Plaza de Barcelona. Per sisè any consecutiu, aquesta ONG que presideix Josep Maldonado, organitzava el tradicional Sopar Solidari que s’ha convertit en una cita de referència del món solidari català.

El president d’Esport Solidari Internacional, Josep Maldonado, vol agrair a tots els assistents al Sopar de Nadal la nova demostració de solidaritat de tothom. Maldonado està molt satisfet per les xifres rècord que es van aconseguir per la subhasta i destaca que “solidaritat no és sinònim de crisi i es demostra que, malgrat tot, la gent respon. Gràcies a la recaptació, per exemple una missionera que està al desert del Txad podrà seguir lluitant contra la SIDA”.

La taula presidencial va tenir com a convidada molt especial a la Princesa Nora de Liechtenstein, que ens va visitar per primer cop. El món de la política va estar representant per la Senadora Montserrat Candini, que no va faltar a la cita amb Esport Solidari Internacional, que va lliurar un dels Premis Solidaris. Wang Chen, el representant de la Casa del Tibet a Barcelona, tampoc no va faltar.

El FC Barcelona va estar representant pel seu vicepresident Jordi Cardoner, Andoni Zubizarreta, Guillermo Amor, Ramon Alfonseda, Carles Rexach i Julio Salinas. La representació del RCD Espanyol la encapçalaven els jugadors del primer equip Osvaldo i Raúl Baena, a més del Delegat de l’Equip, José Maria Calzón. La curiositat va ser que Osvaldo va participar a la subhasta, via telèfon mòbil amb el Delegat Calzón, quan ja havia marxat del Sopar.

Al sopar hi van assistir altres esportistes d’alt nivell com David Meca, Manuel Orantes, Isidre Esteve, Iván Helguera, Àlex Crivillé, Adam Raga, Toni Elías, Hiroashi Ibusuki, Roberto Heras, Melcior Mauri, Zuviría, Víctor Tomàs, Enric Masip, Xepkin, Xavi O’Callaghan o Roberto Dueñas.

També ens van acompanyar moltes cares conegudes com Antonia Dell’Atte, Marina Rosell, Lluís Llongueras, Asha Miró, Lucrecia, Jordi Hurtado, Mari Pau Huguet, Elsa Anka, el tenor Josep Fadó i el Mag Lari.

Un any més, Xavier Andreu (Director de Comunicació de l’Espanyol) va conduir l’acte i la subhasta.

SUBHASTA RÈCORD

L’estrella de la nit va ser la ja tradicional subhasta d’objectes relacionats amb el món de l’esport. La peça que més es va cotitzar va ser el mono de cursa que va portar Isidre Esteve l’últim Dakar que va competir. El preu de sortida era de 600 euros i va acabar per 6.500 euros.

Aquest mono d’Isidre Esteve supera, així, el rècord d’una peça subhasta per Esport Solidari. L’any passat una samarreta de Dani Jarque es va lliurar finalment per 6.200 euros. Les xifres globals de la subhasta també són un rècord per a Esport Solidari Internacional, ja que la recaptació total va ser de 22.000 euros.

RESUM DE LA SUBHASTA

Mono que va portar Isidre Esteve l’últim Dakar que va competir: 6.500 euros.

Gespa de l’estadi Cornellà-El Prat del RCD Espanyol: 5.500 euros.

Guitarra firmada per Pep Plaza: 4.000 euros.

Fotografia emmarcada dels nois de la Masia del FC Barcelona amb una samarreta firmada per tots ells: 3.000 euros.

Samarreta firmada per Rafa Nadal + Lot de la Federació Catalana de Tennis + Quadre donat pel pintor Carlos de la Torre: 3.000 euros.

Total recaptació per la subhasta: 22.000 euros.

PREMIS SOLIDARIS DEL 2010

Francesc Orriols (President de la Federació Catalana de Tennis, per la seva tasca de col·laboració total amb Raquetes sense Fronteres i Esport Solidari Internacional).

Danone. (Organitzadora de la Danone Nations Cup i la Copa Danet).

Àngel Olarán (missioner que viu a Etiòpia i treballa en un projecte per abastir d’aigua potable a la població de Wukro, a més de la construcció d’una escola de formació professional per a joves).

Premi Solidari Especial per a:

Pep Plaza (Va donar a Esport Solidari tota la recaptació d’una actuació seva a Arenys de Munt).

Els Diplomes Solidaris van ser per a:

- Benitosport, Joan Cuscó i Teresa Saez, Lluís Fàbregas, Miguel González, Club de Futbol Bonaire, Fèlix Caparrós, Alfonso Flores, BUM i Fundació Marianao.

- Catalunya Ràdio, Abertis Telecom, La Salle i Oleguer Sarsanedas van rebre el Diploma Solidari per haver col·laborat en la creació d’una emissora de ràdio a Sierra Leone.

Esport Solidari Internacional treballa actualment en projectes solidaris a 27 països i el seu objectiu és que els nens necessitats del món puguin practicar esport a la mateixa vegada que reben una educació que els serà vital per tenir un futur millor.

stats