XLV SUPER BOWL
Esports 07/02/2011

Els Packers aconsegueixen el seu quart títol de Super Bowl gràcies a un gran Rodgers

Aaron Rodgers, escollit millor jugador de la final, guia els Packers de Green Bay en la victòria per 31-25 als Steelers de Pittsburg en la 45a edició de la Super Bowl

Scott Wells aixeca el trofeu Vince Lombardi que acredita els Packers com els guanyadors de la Super Bowl.

DallasEls Packers de Green Bay, guiats pel seu mariscal de camp Aaron Rodgers, s'han fet amb el quart títol de Super Bowl en vèncer 31-25 els Steelers de Pittsburgh. Rodgers, escollit Jugador Més Valuós del Partit (MVP), ha superat l'estelar Ben Rothlisberger i el famós "teló d'acer" i s'ha acreditat l'edició XLV de la Super Bowl, en un partit celebrat al camp dels Cowboys de Dallas, a Arlington (Texas).

El mariscal de camp titular es va recuperar de dues commocions patides en el transcurs de la temporada regular i va acabar conformant una nova dinastia i fent oblidar el llegendari Bett Favre, que va ser l'últim que els va donar el títol de campions.

Els Packers, amb la nova dinastia que dirigeix Rodgers, també han aconseguit que el trofeu Vince Lombardi, el llegendari entrenador amb què van guanyar els dos primers títols de campions de la Super Bowl, tornés a Green Bay.

El triomf més recent per guanyar el guardó Vince Lombardi el van aconseguir l'any 1997 a Nova Orleans, on van guanyar 35-21 els Patriots de Nova Anglaterra, dirigits per Favre. El 1998 van fer un altre viatge a la Super Bowl, però aquest cop la van perdre 24-31 contra els Broncos de Denver.

Rodgers ha iniciat aviat la seva feina en trobar en el seu receptor Jordy Nelson un jugador que ha estat clau durant la recta final de la temporada, amb una passada de 29 iardes en el primer quart, per anotar. Mentre que el defensiu Nick Collins ha donat brillantor al primer quart tornant una intercepció 37 iardes que li ha fet a l'enviament de Roethlisberg fins a la zona d'anotació per poder el marcador 14-0.

En el segon quart, el xutador dels Steelers, Shaun Suisham, ha respost amb un gol de camp de 33 iardes, però Rodgers ha mantingut la direcció de l'equip dels Packers i s'ha encarregat d'ampliar la diferència amb una altra passada de touchdown de 21 iardes al receptor obert Greg Jennings, en aquest mateix període.

Quan només quedaven 47 segons per concloure el segon quart, va començar a sorgir la presència del mariscal Roethlisberger, amb una passada de vuit iardes al seu receptor, el veterà Hines Ward, per la primera anotació del seu equip.

Després del descans (21-10), el corredor Rashard Mendenhall ha sumat vuit iardes per terra per aconseguir un altre touchdown per als Steelers i ha deixat el marcador 21-17.

Però la presència de Rodgers en el camp novament ha estat clau i en l'últim quart ha fet una altra gran connexió amb Jennings de vuit iardes per tornar a anotar; una anotació que va deixar gairebé sentenciat el triomf pels Packers.

Roethlisberg ha esperat a l'últim quart per brillar, i amb una passada de 25 iardes a Mike Wallace, ha aconseguit l'anotació que ha fet tornar els Steelers al partit amb un marcador de 28-23. Antwaan Randle s'ha encarregat d'anotar dos punts de conversió per apropar-se a tres punts: 28-25. Però de nou ha sorgit la figura de Rodgers, que ha posat la pilota en posició de gol de camp que ha anotat el xutador Mason Crosby, de 23 iardes, quan al partit només li quedaven 2 minuts i 10 segons per acabar.

La defensa dels Packers també s'ha encarregat d'impedir que Roethlisberg pogués refer-se del mal inici de partit amb una remuntada. Rodgers, a més, ha completat 24 de 39 passades per a 304 iardes, amb tres enviaments que van ser d'anotació, sense que cap jugador de l'equip rival li interceptés cap, i va deixar el seu promig en 111,5 iardes, convertint-se en la gran figura i en el guanyador del premi de MVP.

Per la seva banda, Roethlisberg ha acabat amb 25 de 40 completades per a 263 iardes, ha fet dos enviaments de touchdown i li han interceptat dues pilotes.

El partit ha estat presenciat per 91.060 aficionats, amb 103.219 persones acreditades.