Jocs Mediterranis del 2017
Esports 18/03/2011

Tarragona confia en seva fortalesa i credibilitat com a seu dels Jocs Mediterranis del 2017

La fortalesa i la credibilitat són les principals armes de la candidatura de Tarragona (Tarragonès) per organitzar els Jocs Mediterranis del 2017, segons ha afirmat el seu alcalde

Efe
2 min

MadridLa fortalesa i la credibilitat són les principals armes de la candidatura de Tarragona (Tarragonès) per organitzar els Jocs Mediterranis del 2017, segons ha afirmat avui l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, en la presentació del projecte que s'ha celebrat a la seu del Comitè Olímpic Espanyol (COE), a Madrid.

"La fortalesa es basa en tots els suports rebuts per totes les institucions del país i la credibilitat pel sòlid dossier presentat, sobre el que ja està fet, i l'aval de les institucions públiques del que queda per fer", ha afirmat Ballesteros.

La candidatura tarragonina ha donat ja el primer pas presentant-se a l'organització dels Jocs Mediterranis 2013 després de la renúncia grega per la crisi econòmica, fet que ha servit per "presentar credencials amb un projecte ben valorat", ja que en realitat l'objectiu de la ciutat espanyola apuntava a l'any 2017.

Tant Josep Fèlix Ballesteros com Alejandro Blanco, president del COE, s'han mostrat optimistes sobre l'obtenció de l'organització dels Mediterranis 2017, decisió que es prendrà el pròxim 14 d'octubre a Mersin (Turquia), seu de l'edició 2013.

"Tenim una candidatura forta i Tarragona serà la seu el 2017. No estem sols en el projecte, tenim ple suport i aquest país ha demostrat que és capaç d'organitzar qualsevol esdeveniment de primer nivell, com ho ha demostrat any rere any des de Barcelona 92. El comitè avaluador, en la seva visita a la ciutat, es va emportar una gran impressió", ha assenyalat Ballesteros.

L'alcalde de Tarragona també ha destacat la confiança de les diferents entitats privades que des del 2007 han invertit en la candidatura, que suposarà, una vegada que sigui elegida seu organitzadora, "una gran transformació urbana, de promoció de la ciutat i la possibilitat de trobar en l'esport un motor econòmic". "M'he sentit acompanyat i avalat pel COE, el CSD i totes les institucions catalanes i espanyoles. Més complicitat és impossible", ha subratllat.

El següent pas de la candidatura de Tarragona 2017 serà buscar els suports necessaris "sobre la base d'un projecte sòlid". Les ciutats que competiran pel mateix objectiu són Trípoli (Líbia), Rijeka (Croàcia) i Alexandria (Egipte). El 14 d'octubre s'aclarirà la incògnita.

stats