JOCS MEDITERRANIS 2013
Esports 22/02/2011

El president de Tarragona 2013 diu l'elecció està "bastant ajustada"

Dimecres a la tarda (al voltant de les 18 h) se sabrà si Tarragona és la seu dels XVII Jocs Mediterranis, que es disputaran l'any 2013. Competeix amb Mersin i Trípoli

Redacció
3 min

TarragonaEl president de la candidatura Tarragona 2013 per acollir els Jocs del Mediterrani, Mario Rigau, ha dit que l'elecció està "bastant ajustada" entre la ciutat catalana i la turca de Mersin, les úniques que aspiren a acollir l'esdeveniment del 21 al 30 de juny de 2013.

Setanta-vuit vots decidiran dimecres, a les 18.00 hores, en votació per Internet, quina ciutat acull la XVII edició dels Jocs Mediterranis després que el passat 28 de gener el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM) se'ls tragués a Volos-Larissa per la crisi econòmica del país hel·lè.

Tarragona ha arribat a la final amb Mersin i amb Trípoli, encara que Rigau descarta a la ciutat líbia per l'actual situació política en aquest país, de manera que "la cosa està al 50 per cent, i bastant ajustada", d'acord amb el que es cou en les tertúlies olímpiques.

"Mai no tens seguretat quan es tracta d'una votació, i et mous en tendències, però la cosa anirà competida i igualada", resumeix Rigau, que tem "una concentració solidària del vot àrab" i desconeix si els 15 membres del COI amb dret a vot l'exerciran, després que alguns hagin manifestat el seu descontentament per un sistema, l'electrònic, que debutarà.

Segons el seu parer, "objectivament res" no pot pesar en contra de la candidatura tarragonina, alabada per tots "i una referència a partir d'ara", i la principal competidora, Mersin, que opta per segona vegada -va ser descartada a favor de Volos-, és una ciutat de 800.000 habitants -per 130.000 de Tarragona- i "un rival potent".

Per a Mario Rigau, "és possible" organitzar els Jocs del Mediterrani amb només dos anys de marge -la candidatura de Tarragona era per a 2017, però s'ha avançat quatre anys a petició del CIJM després del fiasco grec-, "però amb un altre concepte", que tot i així "garantirà la solvència i marcarà estàndards de qualitat logística i de projecció, així com esportius". I encara que la candidatura no pot sol·licitar una pròrroga d'un any per disposar de més temps, podria ser que el CIJM així ho disposés per a la ciutat guanyadora.

D'entrada, el comitè organitzador -integrat pel COE, la Generalitat i la Diputació i l'Ajuntament de Tarragona- ha rebaixat de 58 a 30 milions el seu pressupost per desenvolupar els jocs el 2013 i, segons fonts municipals, el muntant global s'acostaria als 90 milions, dels quals dos terços sortirien de patrocinadors i de mercadotècnia i entrades.

Sobre això, Rigau ha deixat clar el "suport total" de les institucions, que "han garantit el finançament", i ha dit confiar en les empreses i patrocinadors, que han fet de Tarragona la candidatura amb més suports econòmics privats. "Per a les empreses, Tarragona és una aposta segura. Tindrem una bona resposta", comenta Rigau sobre el fet que a partir de l'any que ve comptarien amb beneficis fiscals si patrocinen els jocs. "I algunes empreses molt importants ja ens han fet saber que comptem amb elles si guanyem", afegeix el president de Tarragona 2013.

Així, a la zona de Campclar es modernitzarà l'actual estadi d'atletisme, es construirà una piscina olímpica descoberta i un pavelló multiusos amb capacitat per a 3.000 persones, a més d'adequar-se el Nou Estadi, el camp de futbol del Nàstic. La Vila Olímpica s'ubicarà al Complex Educatiu, una zona amb equipaments, i en el futur es decidirà si es mantindrà o es desmantellarà, apunta Rigau, orgullós pels 3.500 voluntaris amb què compta ja la candidatura i l'"important suport social" que ha tingut el projecte des del principi.

"Confiat", el president de Tarragona 2013 diu que si guanyen serà "fantàstic" i comptaran amb "un treball ben fet". "Si no, 2017 estarà més a prop", afirma Rigau, que, no obstant això no dóna per fet que la derrota impliqui que Tarragona organitzarà l'edició número divuit dels Jocs del Mediterrani.

"Cal tenir el cap fred i, si guanyem, gaudir de la festa i que tindrem cognom olímpic. Si no, tornarem al projecte original deixant enrere quatre competidors", raona Mario Rigau, que destaca l'"expectació i l'alegria" que es detecta a Tarragona davant la seva cita.

stats