Natació Sincronitzada
Esports 18/06/2011

Anna Tarrés descarta Gemma Mengual per tornar al duet estrella

La seleccionadora de natació sincronitzada afirma que el relleu generacional ja està fet en favor d'Andrea Fuentes i Ona Carbonell s'està preparant. La nedadora no tornarà a ser la líder de l'equip encara que torni a la competició a Londres 2012 després de la seva maternitat

Albert Solé
2 min
Gemma Mengual competirà als Jocs Olímpics de Londres 2012. EFE

BarcelonaSi Gemma Mengual arriba a temps de posar-se en forma per competir als Jocs Olímpic de Londres 2012, ho farà com un membre més de l'equip, però sense l'estatus de líder i estrella que ha tingut, merescudament, sempre. Així ho ha assegurat Anna Tarrés, seleccionadora espanyola de natació sincronitzada al diari ARA: "El duo és el duo i ja està decidit [Andrea Fuentes i Ona Carbonell]". I davant la pregunta de si Mengual arribava prou en forma el 2012 només competiria en la prova per equips, la resposta de Tarrés ha estat: "Exacte".

Gemma Mengual va estar dubtant molt de temps si tornar a competir al màxim nivell un cop recuperada de la maternitat, i tot just fa un parell de mesos que va decidir tornar a entrenar fort per veure si arribava a temps de competir a Londres. Però amb la baixa durant més d'un any de Mengual a la selecció, Anna Tarrés va aprofitar-ho per fer un canvi generacional a l'equip, que "ha passat d'una mitjana de 30 anys a una de 20". Ona Carbonell (21 anys) és ara la parella d'Andreu Fuentes en el duet, i pel que sembla, ja no hi ha marxa enrere.

"Aquest any el que hem fet és que el duet Ona-Andrea s'integrin l'una a l'altra perquè són molt joves i tenen molt poca experiència com a duo, i se'ls ha de donar camí competitiu perquè entre tots trobem els punts febles que es detecten a les competicions, i que s'han d'atacar als entrenaments. Hi ha qualitat i ambició, i ara queda la meva feina, que és que tinguin la confiança de fer-ho", ha assegurat Tarrés, que s'ha marcat com a objectiu fer un bon paper a Xangai al Mundial d'aquest estiu, posar-se al nivell de les temibles russes a Londres 2012, per guanyar-les al Mundial de Barcelona de 2013.

stats