Terrassa, Egara, Polo i Atlètic lluitaran pel títol de lliga

Júnior i Alcalá queden fora del grup de dalt, que lideren Club de Campo i Reial Societat

Albert Prieto
El CD Terrassa tanca la primera fase amb una nova victòria.

TerrassaQuatre equips catalans competiran pel títol de lliga de la Divisió d'Honor femenina d'hoquei herba. El RC Polo i l'Atlètic Terrassa han aconseguit en l'última jornada unir-se al Club Egara i al CD Terrassa i classificar-se entre els sis primers. El Club de Campo i la Reial Societat, primer i segon, respectivament, els acompanyen en els llocs de privilegi.

En el derbi terrassenc disputat a Can Salas, l'Atlètic ha derrotat el Club Egara per 2 a 1. Lara San José ha avançat en el minut 10 les groc-i-negres, que han controlat el matx. En la segona meitat, Berta Bonastre ha ampliat la diferència (42') i encara que Glòria Comerma ha marcat el gol ratllat a pocs minuts del final, la festa ha estat completa al Josep Marquès, ja que els resultats dels altres partits permetien a l'Atlètic fer-se seva la sisena posició de la taula.

L'equip català que tenia opcions d'entrar-hi i que finalment ha quedat fora de la zona alta ha estat el Júnior, que ha empatat 1 a 1 al camp del Polo. L'equip barceloní, en canvi, s'assegura el cinquè lloc amb el punt sumat. Andrea Puig ha posat per davant el Júnior en el minut 24, la qual cosa significava que el Júnior entrava al grup de dalt. Però el gol de Linda Haussener, de rebot de penal córner a onze minuts del final, ha girat la truita.

Per la seva banda, el CD Terrassa ha guanyat l'Alcalá per 3 a 1 i, a més de fer un favor a l'Egara, aconsegueix la tercera posició. Raquel Huertas, en el minut 10, i Xantal Giné, de penal córner en el 20', han deixat ben encaminat el partit abans del descans. A la represa, Huertas ha transformat un penal córner (42'). Encara que Agostina D'Andrilli ha retallat diferències cinc minuts després, el matx ja estava sentenciat.

A la resta de partits, el Castelldefels ha perdut a casa contra Las Palmas (0-2), la Reial Societat s'ha imposat a domicili contra el SPV-51 (1-5) i el Club de Campo ha derrotat el Tenis de Santander (5-0).

La classificació final de la primera fase queda amb el Club de Campo líder (20 punts), seguit de la Reial Societat (17), el CD Terrassa (15), el Club Egara (14), el RC Polo (14) i l'Atlètic (12); tots classificats per lluitar pel títol en la fase final. A la part de baix, per lluitar per la permanència, hi ha l'Alcalá (12), el Júnior FC (12), el SPV-51 (8), Las Palmas (4), el Tenis (4) i el Castelldefels, que no ha sumat cap punt en onze partits. La competició s'atura ara durant tres mesos i es reprendrà amb la disputa de la segona i darrera fase, amb dos grups: els sis primers classificats per una banda lluitant pel títol i els altres sis per l'altra lluitant per la permanència. Els equips arrossegaran els punts sumats contra els rivals que els acompanyaran en el grup.