Esports
Esports 04/02/2012

Els tres grans riscos de competir entre la competició

Javier Mundina, preparador físic i professor universitari, analitza a l'ARA els problemes amb els quals es trobaran els equips d'handbol i futbol sala després dels Europeus de Sèrbia i Croàcia

àlex Gozalbo
1 min
Entrenament del Barça Intersport.

BarcelonaEl Barça Intersport i el Fraikin Granollers tornen aquest diumenge a disputar la Lliga Asobal, una competició que ha estat aturada durant un mes i mig. El Barça Alusport i el Marfil Santa Coloma es trobaran amb el mateix problema d'aquí a dues setmanes, quan reprenguin la LNFS.

La disputa dels Europeus de Sèrbia i Croàcia fa trontollar la preparació d'uns equips que, tal com explica a l'ARA Javier Mundina, prestigiós preparador físic i professor universitari, es troben amb tres grans riscos:

1. Coordinar estats de forma. "Els jugadors que disputen aquestes competicions internacionals tornen amb un pic de forma diferent del que tenen els jugadors que es queden entrenant-se amb el seu equip i, quan tornen, s'han de conjuntar", explica Javier Mundina. "Allò ideal seria dosificar als jugadors que han disputat l'Europeu, però això no sempre és possible per l'exigència de la competició", diu.

2. Risc de lesions. Segons Mundina, "l'esforç dels jugadors és tan alt que el risc de lesions augmenta. La fatiga pot facilitar l'aparició de lesions musculars i fins i tot articulars". El casos de Víctor Tomàs (Barça Intersport), amb una una lesió al bíceps femoral de la cuixa dreta, i Fernandao (Barça Alusport), amb un trencament de fibres al soli, en són dos exemples.

3. Període de reajustament. "Després de les competicions de seleccions, els equips han d'iniciar un període de reajustament que requereix un treball diferent al que es fa durant la pretemporada, però que tampoc és l'habitual", diu Javier Mundina, que aconsella "fer un bon control fisiològic i mantenir un diàleg fluid entre metges i preparadors físics".

stats