ESPORTS
Esports 18/07/2013

La UFEC envia una moció als partits polítics del Congrés per solucionar el problema de les inspeccions fiscals

La Unió de Federacions Esportives Catalanes demana una solució a la problemàtica amb la Seguretat Social

Ara
2 min

BarcelonaLa Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), conjuntament amb les 67 federacions esportives catalanes, ha fet arribar aquest dijous al matí als grups parlamentaris catalans amb representació al Congrés dels Diputats (CiU, ERC, PP, PSC i ICV), així com al secretari d'estat per a l'Esport, una moció per tal de poder donar solució a la problemàtica amb la Seguretat Social i les persones que col·laboren amb els clubs i entitats esportives sense afany de lucre.

La Unió de Federacions ha volgut fer arribar a tots els grups aquesta solució, ja que creu que "aquest problema va més enllà d'un partit polític, i solucionar-lo ha de ser cosa de tots". Així mateix, la UFEC insta els partits polítics a "estudiar aquesta moció i així estar al costat de l'esport català i de la resta del país, a qui també inclou aquesta normativa".

La UFEC alerta que les actuacions de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de l'Estat que estan fent a les entitats esportives catalanes "poden posar en risc la continuïtat d'aquestes entitats", i per això demana que s'ampliï la moratòria en les actuacions inspectores als clubs i a les entitats esportives sense ànim de lucre "fins que s'hagi aclarit la normativa i establert un sistema especial de la Seguretat Social en l'àmbit de l'esport no professional". Així mateix, la UFEC diu que si de l'anàlisi de les actuacions d'inspecció practicades a Catalunya s'extreu la conclusió que la interpretació de la normativa per part dels clubs no ha sigut l'esperada, "resulta prioritari aclarir la normativa i validar-la amb el sector abans de passar a l'adopció de mesures sancionadores".

També es demana que s'estableixi un "sistema especial de la Seguretat Social, exempt de cotització, per als club i les entitats esportives sense ànim de lucre, que incorpori aquelles persones que hi col·laborin i obtinguin una retribució que no arribi al salari mínim interprofessional".

stats