Ultra Pirineu,
Esports 16/09/2014

L'Ultra Pirineu unirà esport i ciència

Els participants que ho vulguin podran ser voluntaris en projectes científics

àlex Gozalbo
1 min
Dos participants de l'any passat, recarregant forces / PERE TORDERA

BarcelonaAquest cap de setmana es disputa l'Ultra Pirineu - Salomon Nature Trail, un desafiament extrem que es disputa al Parc Natural del Cadí-Moixeró. Un total de 2.500 participants prendran part en alguna de les quatre proves que proposa l'organització: l'Ultra Pirineu (103 quilòmetres), la Marató Pirineu (42 quilòmetres), la Nit Pirineu (6 quilòmetres) i la Pirineu XS.

La cursa Ultra Pirineu presenta 'Run for Science', una iniciativa que pretén unir esport i ciència. Es tracta d'un projecte que vol ser un punt de trobada entre universitats, empreses, centres de coneixement de prestigi i els corredors. Els participants que ho vulguin podran ser voluntaris en projectes per a la investigació en medicina esportiva, psicologia, medicina del son, nutrició o qualsevol altre camp de la ciència a la qual li pugui interessar disposar de subjectes sotmesos voluntàriament a les condicions extremes que exigeix una carrera com l'Ultra Pirineu.

Luis Alberto Hernando, vigent campió, és el gran favorit d'una prova en què no hi serà Tòfol Castanyer. "Aquest any no podré participar a l'Ultra Pirineu, però és una cursa amb un significat especial per a mi. De tota manera, dijous i divendres seré a Bagà", diu el mallorquí. Miguel Heras i el seu germà Roberto, exciclista professional, seran alguns dels protagonistes de la cursa. En categoria femenina Núria Picas intentarà guanyar la prova per tercer any consecutiu.

L'Ultra Pirineu es podrà seguir en 'streaming' a l'ARA.cat.

stats