Operació Galgo
Esports 28/01/2011

La jutge manté imputada a Marta Domínguez pels delictes de dopatge esportiu

La jutge manté imputada a l'atleta pels delictes de dopatge esportiu i contra Hisenda, encara que la desvincula de la presumpta trama de dopatge

Redacció
2 min
Marta Domínguez.

BarcelonaLa jutge que instrueix l'Operació Galgo manté imputada a l'atleta Marta Domínguez pels delictes de dopatge esportiu i contra Hisenda, encara que la desvincula de la presumpta trama de dopatge encapçalada per Eufemiano Fuentes i els germans Pascua.

En el procediment contra Marta Domínguez també s'inclou al seu representant José Alonso Valero, al seu entrenador durant els dos últims anys, César Pérez Segòvia, a les farmacèutiques Carmen Aller García i Esperança Cap Aller, i al fisioterapeuta Manuel Corral.

Dos procediments més, per separat, s'ocuparan de la investigació d'un delicte de dopatge esportiu contra César Pérez, i un altre contra l'atleta Alberto García per un delicte de dopatge esportiu i un altre de fiscal.

En el quart procediment s'imputen al doctor Eufemiano Fuentes i a la seva germana Yolanda de diversos delictes de dopatge i un delicte de blanqueig de capital o alternativament contra l'Hisenda pública.

En aquesta imputació apareixen com a coautors els germans José Luis i Manuel Pascua, la dona d'aquest últim, María José Martínez, i Pablo Muñoz (presumpte intermediari) i María Casillas (farmacèutica).

La jutge acusa a l'atleta palentina d'haver subministrat substàncies prohibides en l'esport a l'atleta no professional Eduardo Polo, al setembre de 2010, i d'haver donat Trembolona, una substància prohibida en l'esport, a Alberto García a través de José Alonso Valero, al novembre de l'any passat.

Marta Domínguez hauria adquirit aquestes substàncies sense recepta mèdica a la farmàcia de Carmen Aller, en la qual també treballa la seva filla Esperança Cap. A més, se li imputa, al costat de José Alonso Valero, d'un delicte fiscal.

A Alberto García se l'acusa d'haver subministrat EPO a Marta Domínguez abans del 17 de juliol de 2010 per augmentar el seu rendiment esportiu. La jutge també troba indicis de l'existència de comptes corrents a Andorra i Mònaco a nom d'Alberto García. A César Pérez, haver donat Trembolona i DMTH-2 a l'atleta.

La magistrada assenyala que les conductes de García i Pérez es van dur a terme de forma individual i independent, sense l'existència de concert entre tots dos, per la qual cosa portarà els procediments per separat. Així mateix, s'assenyala el sobreseïment de la causa pel què fa al doctor Javier Solanas, l'atleta Eugenio Barris i el ciclista Joaquín Novoa.

I quant al ciclista de mountain bike Alberto León, trobat mort a casa el passat dia 10, encara no s'ha resolt la possible extinció de responsabilitat en faltar en el jutjat la certificació oficial de la seva defunció.

stats