Atletisme
Esports 18/05/2011

Tot a punt per la 18a Milla Internacional

Aquest any, a més, la Milla serà també el Campionat de Catalunya de la distància en les categories absoluta i de veterans tant maculina com femenina

Redacció
2 min

BarcelonaLa Milla Internacional Ciutat de Cornellà-GP Diputació de Barcelona arriba enguany a la seva divuitena edició i és una de les manifestacions esportives amb més prestigi a nivell nacional i internacional de l'atletisme, on s’aplegaran els atletes espanyols i estrangers més destacats del moment en el mig fons.

La milla, que tindrà lloc a l'avinguda de la República Argentina de Cornellà de Llobregat, combina la vessant d’elit competitiva amb la de participació popular i és oberta a tothom. Durant els darrers disset anys, els atletes espanyols i estrangers més destacats s’han citat a Cornellà de Llobregat fent de la ciutat una referència per a l’atletisme. Noms com Martín Fiz, Fermín Cacho, Reyes Estévez, Antonio Jiménez Pentinel, Iván Heshko, Maite Martínez, Marta Domínguez o Carla Sacramento han guanyat la prova.

Cartell de luxe

Els atletes més destacats de la prova masculina seran Álvaro Rodríguez (Nike Running), tercer en el Campionat d’Espanya de Milla en Ruta 2011, actual rècord d’Espanya júnior dels 1.500 metres (2005) i campió d’Espanya dels 1.500 metres indoor i a l’aire lliure (2007); així com el malagueny Álvaro Fernández (Cueva de Nerja), campió d’Espanya de la Milla en Ruta del 2009 i campió promesa dels 1.500 metres en pista coberta el 2003. Els seus rivals seran, entre d’altres, Felipe Carnicer (Atletismo Intec Zoiti), Francisco Roldán (FC Barcelona) i Miguel Quesada (JA Sabadell).

A la prova femenina, la santanderina Iris Fuentes Pila (Atletismo Santutxu), campiona d’Espanya absoluta dels 1.500 metres a l’aire lliure (2007-08) i en pista coberta (2002-2007) surt com a gran favorita. Les seves rivals seran, principalment, Jacqueline Martín (FC Barcelona), Lídia Rodríguez (Atletismo Santutxu), Anna Bové (FC Barcelona), Ester Guerrero (Bencantil Puerto Alicante) i Meritxell Calduch (FC Barcelona).

L’edició d’enguany també serà Campionat de Catalunya de la distància tant en la categoria absoluta com la de veterans –masculí i femení-.

La XVIII Milla Internacional Ciutat de Cornellà es dividirà en vuit categories diferents –masculina i femenina, a més de la de trasplantats i invidents (se celebra per quart any consecutiu). La distància establerta serà diferent en funció de l’edat dels participants. Les infantils femenines seran les qui obriran la Milla a les 17.00 h fins arribar a les 18.15 h, on es disputarà el Campionat de Catalunya absolut femení i masculí (serà transmès pel Canal 33). Posteriorment, a les 19.30 hores, se celebrarà el Campionat de Catalunya de veterans. La categoria absolut masculí popular tancarà a les 20.40 h l’edició d’aquest any.

Inscripcions

Ja es poden formalitzar les inscripcions en les diferents categories al centre del Cornellà Atlètic (Estadi Municipal), J’Arribu (Marcelino Menéndez Pelayo, 2) i al departament d’Esports de l’Ajuntament de Cornellà (tel. 933775454). Les inscripcions es podran fer també per internet (www.lamilladecornella.cat). S’admeten inscripcions el mateix dia fins a 30 minuts abans de la prova. És obligatori portar equipació esportiva i acreditar l’edat.

stats