Operació Galgo
Esports 12/01/2011

Nuria Fernández se sent "prejutjada" i demana "respecte"

Nuria Fernández, campiona d'Europa de 1.500 metres i aspirant al títol de millor atleta espanyola de l'any, no entén el tracte d'alguns mitjans de comunicació en relació amb l'operació Galgo i demana més consideració cap als seus vint anys de carrera esportiva

Redacció
3 min

MadridL'atleta madrilenya ha passat, en només quatre mesos, de veure realitzat el seu somni (l'1 d'agost passat va guanyar el títol europeu de 1.500 a Barcelona) a veure's acusada de pràctiques de dopatge en les filtracions del sumari del cas. "Sí. Portava tota la meva vida somiant amb alguna cosa així, va ser un moment màgic i inoblidable", va declarar Nuria Fernández a EFE tres dies abans que la Federació Espanyola proclamés els dos millors atletes espanyols de l'any, home i dona.

"La temporada estava sent molt bona: l'Iberoamericà, amb rècord inclòs, la marca de 8:38 en 3.000 metres..., però això va ser la culminació de tot aquest treball d'anys", va afegir. Per la Nuria, el trofeu a la millor atleta de l'any 2010 té dos aspirants que han fet mèrits suficients. "Per resultats d'aquesta temporada, tant Natalia Rodríguez [plata en els Mundials en sala de Doha i bronze en els Europeus de Barcelona] com jo hem fet mèrits per rebre aquesta distinció", va apuntar.

Però l'any se li va torçar el 9 de desembre passat, quan va esclatar l'operació Galgo. A la pregunta de si imaginava que només quatre mesos després de la seva victòria a Barcelona els seus resultats serien posats en dubte, va contestar, taxativament: "No, ni en el pitjor dels meus malsons". Aquell mateix dia Nuria Fernández va haver de signar un document en el qual negava qualsevol relació amb les pràctiques de dopatge investigades en l'operació Galgo perquè la Federació Espanyola li permetés competir, el dia 12, en els Europeus de cros d'Albufeira (Portugal).

Nuria demana respecte pel seu treball. "L'ésser humà és com és, i cada vegada que succeeix alguna cosa, prejutja, i a mi se m'ha prejutjat. Porto 20 anys fent atletisme, he estat en dos Jocs Olímpics i cinc Mundials; amb 16 anys ja vaig fer 2:05 en 800 i encara haig de llegir d'algun periodista que sóc una atleta mediocre. I per justificar-ho comparen el meu pitjor resultat en un Europeu amb el millor, el de Barcelona".

"El que els diria als meus companys, als que no ho han fet, és que em respectin, que respectin el meu treball. Encara no entenc com la gent reacciona com reacciona amb l'únic argument del que llegeixen en els diaris o escolten en alguna televisió. Si tenen alguna prova, que la presentin", va subratllar. Des que va esclatar l'operació Galgo, Nuria Fernández no s'ha sentit especialment decebuda per persones o institucions, però sí per "alguns periodistes i companys que han pretès fer un judici paral·lel".

La madrilenya afronta el 2011 amb l'objectiu prioritari del Mundial de Daegu (Corea del Sud), "però a l'hivern", va precisar, "em decantaré pel Mundial de cros, ja que se celebra al nostre país i em fa especial il·lusió córrer a Punta Ombria".

La retirada de la llicència al seu anterior entrenador, Manuel Pasqua, per la seva presumpta implicació en la trama de dopatge ha obligat la Nuria Fernández a buscar-se un nou tècnic, i ha recorregut al seu tècnic de gairebé tota la vida, Antonio Postigo. "Quan em van comunicar que havia de canviar d'entrenador, vaig parlar amb el president de la Federació, José María Odriozola, i li vaig sol·licitar tornar a entrenar amb Antonio. Li vaig trucar i no ho va dubtar. Em va dir que, com sempre, estaria al meu costat", va explicar.

Postigo ha desempolsat vells objectius: "Després de deu dies d'entrenament ja m'està dient que baixaré de 4 minuts en 1.500. El mateix que ja em deia en el 2003!", va exclamar Nuria Fernández, de 34 anys, que a Barcelona va guanyar el títol europeu amb la seva millor marca fins avui (4:00.20).

stats