Atletisme
Esports 01/04/2011

L'atleta Sergio Sánchez vol guanyar una medalla "per ventar-li una plantofada a Lissavetzky"

Està indignat perquè no té beca ADO tot i merèixer-la per èxits esportius i, en canvi, altres esportistes implicats en casos de dopatge sí, i sent "vergonya" de "vestir la samarreta d'Espanya"

Redacció
2 min
Sergio Sánchez, en una imatge d'arxiu del 2008.

MadridEn unes duríssimes declaracions recollides a Ràdio Cantàbria, l'atleta de Lleó Sergio Sánchez, que milita a les files de la secció del FC Barcelona, ha assegurat que li fa "vergonya vestir la samarreta d'Espanya". "Tinc un currículum, un palmarès, però si vaig ara mateix a competir amb l'equipació de la selecció espanyola, faig malbé la meva imatge".

Aquest estiu es disputaran els Mundials a Corea del Sur i l'atleta s'està plantejant participar-hi o no. La seva aspiració, però, és guanyar la medalla d'or en els Jocs Olímpics de Londres, però amb un somni peculiar. "Desitjo guanyar una medalla, que vingui Jaime Lissavetzky a donar-me la mà i a felicitar-me. Aleshores li ventaré una plantofada amb la medalla en tota la cara i li diré "tot això ho he aconseguit gràcies a l'ajuda de merda que m'has donat, que és res". Aquí tens la medalla olímpica d'un espanyol nascut a Espanya, blanc com la llet".

Sánchez ha acusat el Secretari General per l'Esport de no donar-li suport a ell, que tot i ser subcampió del món, tenir dos rècords d'Europa, no té beca ADO, i sí a altres atletes com el nacionalitzat Alemanyehu Bezabeh, implicat en l'Operació Galgo. "Quan Bezabeh va guanyar l'any passat el campionat d'Europa de camp va ser rebut com un autèntic rei en el CSD, mentre que Ruth Beitia, Natalia Rodríguez o jo mateix guanyem la medalla en el Mundial de pista coberta, que té molt més mèrit, no ens va rebre ningú. Per què? Perquè tot és política, a nosaltres no ens havien nacionalitzat feia tres mesos".

Després de la polèmica per l'acusació de transfusió de sang de Bezabeh, Sergio Sánchez reclama a Lissavetzky que surti a "donar la cara i dir que a aquest corredor el vas nacionalitzar". "No agafis, amaguis el cap i diguis que Bezabeh no sabia castellà i que no sabia res del què estava fent", ha sentenciat l'atleta.

stats