Triatló
Esports 14/10/2011

Banyoles serà seu de la Copa del Món de triatló

La ciutat gironina ha sigut la seu escollida per la Federació Internacional de Triatló (ITU) per acollir de la Copa del Món de 2012 el 17 de juny

Agències
1 min

GironaLa ciutat de Banyoles serà seu de la Copa del Món de 2012 el 17 de juny, després que hagi sigut escollida per la Federació Internacional de Triatló (ITU). Aquesta població gironina va organitzar amb gran èxit de participació la Copa d'Europa Premium de triatló el mes de juliol passat i això ha sigut clau per triar-la novament per a la cita mundialista.

El director executiu del Triatló de Banyoles, Joan Antón, ha dit que els "omple d'alegria poder acollir aquesta prova, és un reconeixement i recompensa per part de l'ITU a la feina ben feta i a l'esforç fet".

Antón creu que la població té els "ingredients necessaris" per fer de la prova tot un èxit gràcies a un "entorn espectacular, una ciutat entregada a l'esport i un llac que reuneix tots els requisits per a l'acollida d'aquest tipus de proves". De fet, en ell ja s'han celebrat proves de reconegut prestigi internacional en les disciplines de piragüisme i rem, a més de ser seu dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

El 2012 la Copa del Món de triatló serà present en nou ciutats de quatre continents, i tindrà el seu començament a la localitat australiana de Mooloolaba (24-25 març). Passarà per Ishigaki (Japó) i Huatulco (Mèxic) abans d'arribar a Banyoles, i després de la cita catalana la Copa del Món seguirà el seu curs per Guatapé (Colòmbia), Edmonton (Canadà), Tiszaujvaros (Hongria), Tongyeong (Corea del Sud) i Cancún (Mèxic), on s'acabarà.

stats