Barcelona World Race
Esports 31/12/2010

La flota francesa és la gran favorita

La representació internacional la formen 4 embarcacions franceses –són considerades les millors embarcacions del món–, una suïssa, una noruega i una britànica

Redacció
2 min
L'embarcació favorita, el Virbac-Paprec 3, navegant.

BarcelonaLa 2a edició de la Barcelona World Race (BWR) reunirà avui un gran nombre de figures de la vela mundial transoceànica, amb la presència de 7 equips estrangers del màxim nivell. Entre tots, sumen 37 voltes al món.

La llista l'obre el Virbac Paprec 3 de Jean Pierre Dick i Loïck Peryron, un dels Imoca Open 60 d'última generació que participen en la regata. Jean Pierre Dick, de 45 anys, afronta la defensa del títol de la 1a edició de la BWR que va aconseguir juntament amb l'irlandès Damian Foxall, en la que serà la seva quarta volta al món, com també ho serà per al legendari Loïck Peryron, de 51 anys. El rècord a batre és el del Paprec Virbac 2, que l'11 de febrer de 2008 va vèncer en la primera edició amb un registre de 92 dies, 8 hores, 49 minuts i 49 segons.

El seguirà de prop el modern Foncia de Michel Desjoyeaux, de 45 anys i dues vegades guanyador (2001 i 2009) de la Vendée Globe (volta al món en solitari), i que amb la BWR farà la cinquena volta al món. I ho farà acompanyat del jove François Gabart, de 27 anys i que debuta en una prova d'aquest tipus.

A un altre nivell, però també entre els favorits, hi ha el Groupe Bel de Kito de Pavant, de 50 anys, en la seva segona volta al món, com el seu company, Sébastien Audigane, de 52, i el Président, que destaca per comptar amb un regatista espanyol, també debutant, com és Bruno Garcia, de 44 anys, que compartirà equip amb el francès Jean Le Cam, de 51, i que participa en la seva tercera volta al món.

Tot i que els francesos consten com a principals favorits, no s'ha de descartar l'Hugo Boss britànic. L'embarcació no podrà comptar, probablement, amb el seu patró, el gal·lès Alex Thomson, segon en la 1a edició de la BWR, perquè ahir va haver de ser operat d'apendicits a Barcelona (tot i que podria reincorporar-se un cop recuperat). El rellevarà l'holandès Wouter Verbraak, de 37 anys.

L'altre candidat, el suís Mirabaud, és l'única tripulació mixta de l'edició i la formen el suís Dominique Wabre i la seva dona, la francesa Michèle Paret. Són, a més, la tripulació més veterana de la prova, amb 55 anys tots dos, i van acabar tercers en la passada BWR. Són una de les parelles amb més experiència en regates transoceàniques: per a Wabre serà la vuitena volta al món, mentre que per a Paret, serà la tercera.

El darrer participant estranger és el noruec Neutrogena Formula Noruega, amb el jove regatista alemany Boris Herrmann, de 29 anys i guanyador de la Global Ocena Race 2009, que afronta la seva segona volta al món, juntament amb l'estatunidenc Ryan Breymair, de 34 anys i que debuta en aquest tipus de competició.

stats