Atletisme
Esports 17/08/2013

La càntabra Ruth Beitia aconsegueix el bronze en salt d'alçada

La veterana atleta de Santander ha empatat amb la russa Anna Chicherova amb una marca d'1,97 m en la tercera posició. És la segona medalla per a la delegació espanyola

Natalia Arroyo
1 min
Ruth Beitia durant la final de salt d'alçada

BarcelonaLa càntabra Ruth Beitia s'ha penjat la medalla de bronze en la final de salt d'alçada dels Mundials d'atletisme de Moscou després d'un millor salt d'1,97 m. La veterana atleta de Santander ha empatat amb la russa Anna Chicherova, una de les grans favorites, que també s'ha quedat encallada en aquest llistó, i ha acabat compartint la tercera posició amb l'espanyola. L'or ha sigut per a la també russa Svetlana Shkolina amb 2,03 m, la seva millor marca personal. Ha intentat millorar-la en un salt posterior, ja amb la victòria a la butxaca, però després de dos salts nuls sobre 2,05 m, ho ha descartat. La plata se la penjarà la nord-americana Brigetta Barrett (2,00 m), que venia amb la millor marca de la temporada.

Des del començament, el concurs ha sigut molt net per a les principals favorites, que no han fallat en la primera alçada (1,89 m). Totes excepte Shkolina, de fet, han afrontat el quart i decisiu salt (2,00 m) sense haver-ne comès cap de nul. Només la sueca Emma Green Tregaro, que finalment s'ha hagut de conformar amb la cinquena posició, ha necessitat dos intents per superar els 1,93 i 1,97 m, on s'ha quedat. La diferència de nuls, però, l'ha deixa fora del podi, tot i que ha pogut prendre la tercera plaça a Chicherova i Beitia si hagués saltat els 2,00 m en el tercer intent, quan la russa i l'espanyola havien acabat la seva participació.

La medalla de Beitia, de 34 anys, és tot just la segona de la delegació espanyola a Moscou 2013. L'anterior metall va ser de Miguel Ángel López als 20 quilòmetres marxa.

stats