Vuelta a Espanya
Esports 02/09/2011

Albasini remata l'escapada a Ponferrada mentre Wiggins manté el liderat

El suís ha sabut resoldre l'arribada de la nombrosa escapada que ha arribat a Ponferrada, sense grans canvis a la general tot i els ensurts després de pujar Ancares

Albert Rabadan
2 min
Michael Albasini.

BarcelonaA Michael Albasini tothom li té la vista posada quan entra a alguna escapada. I, per molt gran que sigui, per molts més rivals que es trobi, gairebé sempre aconsegueix la victòria. El suís d'HTC-Highroad no ha fallat tampoc a la tretzena etapa de la Vuelta a Espanya que, després d'un començament trepidant on tots els favorits han intentat sorprendre, ha estat marcada per un grup de fugats que ha arribat a tenir més de 20 unitats.

El principal ensurt entre els màxims aspirants a la classificació general s'ha viscut al descens del port d'Ancares, on un grup de corredors en què hi havia Vincenzo Nibali, Jakob Fuglsang, Bauke Mollema i Fredrik Kessiakoffha ha sorprès i arribat a tenir mig minut d'avantatge respecte el grup del líder, on també hi era Purito Rodríguez. El català ho havia provat durant l'inèdit ascens en busca del grup d'escapats on hi era el seu company Alberto Losada, però no ha tingut continuïtat.

Després del reagrupament propiciat per l'equip del líder Bradley Wiggins, l'Sky, molts equips implicats en la general han treballat per intentar reduir diferències amb els escapats, com ara l'Astana, que ha fet servir el català Josep Jufré en la persecució durant els últims quilòmetres. Al grup capdavanter, corredors com Marc De Maar (Quick Step) o Ángel Madrazo (Movistar) han intentat evitar l'arribada massiva, però no han pogut fer res perquè Albasini fos el més ràpid de tots ells.

Malgrat els moviments, l'etapa d'avui no ha fet diferències decisives, que sí que es preveuen per aquest cap de setmana. Demà dissabte s'acabarà a l'inèdit port de La Farrapona i, sobretot, diumenge es poden veure grans distàncies al terrorífic Angliru.

Vuelta a Espanya, tretzena etapa (Sarria – Ponferrada, 158,2km):

1r Michael Albasini (HTC-Highroad) 4h19'39”

2n Eros Capecchi (Liquigas-Cannondale) m.t.

3r Dani Moreno (Katiuixa) m.t.

4t David De la Fuente (Geox-TMC) m.t.

5è Nicolas Roche (Ag2r) m.t.

(…) 16è Alberto Losada (Katiuixa) m.t.

32è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 1'33”

64è Josep Jufré (Astana) a 1'33”

Classificació general provsional:

1r Bradley Wiggins (Sky) 51h14'59”

2n Vincenzo Nibali (Liguigas-Cannondale) a 4”

3r Chris Froome (Sky) a 7”

4t Fredrik Kessiakoff (Astana) a 9”

5è Jakob Fuglsang (Leopard-Trek) a 19”

(…) 18è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 2'56”

34è Alberto Losada (Katiuixa) a 25'57”

55è Josep Jufré (Astana) a 1h07'56”

stats