Vuelta a Espanya
Esports 05/09/2012

Alberto Contador capgira la Vuelta amb una gran cavalcada en solitari camí de Fuente Dé

El madrileny s'escapa a uns 50 km de la meta i planteja un escac a Purito, que s'ha enfonsat sense equip i ha cedit el liderat perdent més de dos minuts a meta

Albert Rabadan
1 min
Alberto Contador celebra amb ràbia el seu triomf a Fuente Dé

BarcelonaAlberto Contador ha capgirat la Vuelta a Espanya a la 17a etapa de la cursa, acabada al port de segona categoria de Fuente Dé. El madrileny ha aprofitat el desenvolupament boig d'aquesta jornada de mitja muntanya per sorprendre amb una llarga escapada en solitari, que li ha valgut per deixar el líder fins a dia d'avui, el català Joaquim Rodríguez, a més de dos minuts de distància a meta.

L'etapa ha transcorregut tan ràpid que ni tan sols la retransmissió televisiva no ha pogut mostrar el moviment decisiu. Segons les paraules de Contador a TVE, al port de La Hoz "ha marxat un grup de tres per davant i he dit als meus companys a l'escapada que anessin al màxim, perquè he sortit per atrapar-los". El doble campió del Tour de França ha enllaçat així amb un grup en què hi havia Paulinho i Jesús Hernández (Saxo Bank) i ha començat a crear distàncies.

El Purito ben aviat s'ha quedat sense companys d'equip i tan sols un ja exhaust Alberto Losada li ha donat uns últims relleus quan el marge s'aproximava al minut i, en conseqüència, el liderat ja era en mans de Contador. Pujant a Fuente Dé, Alejandro Valverde, que anava al mateix grup, ha atacat i Rodríguez no l'ha pogut seguir. Allà ha començat una agonia en solitari del de Katiuixa, a qui han plantejat un escac, però encara té una última jugada dissabte a la Bola del Mundo.

stats