Ciclisme
Esports 23/02/2012

Alejandro Valverde (Movistar) torna a guanyar una classificació general amb la Volta a Andalusia

El ciclista murcià, que ja havia guanyat l'etapa reina del Tour Down Under en el seu retorn després d'una sanció, s'ha imposat també en una etapa

Albert Rabadan
Alejandro Valverde (Movistar) s'imposa a l'etapa reina de la Volta a Andalusia 2012

BarcelonaAlejandro Valverde ja té la seva primera classificació general vestit amb els colors de Movistar. Després de debutar al Tour Down Under (Austràlia), on es va endur l'etapa reina acabada a Willinga Hill però va deixar escapar la classificació general, el ciclista murcià ha pujat com a líder al podi final de la Volta a Andalusia, acompanyat de Rein Taaramäe i Jérôme Coppel.

Valverde, que va guanyar la tercera etapa acabada en altura al santuari d'Araceli, aconsegueix així la seva primera victòria oficial per etapes després de la Vuelta a Espanya del 2009. La temporada 2010 ja havia sumat el Tour del Mediterrani i la Volta a Romandia, però la retroactivitat de la seva sanció per implicació a l'operació Puerto el va desposseir d'aquests triomfs.

La resta d'etapes han estat per a: Patrick Gretsch (1t4i) en el pròleg, Javier Ramírez Abeja (Andalucía), que ha culminat una escapada, el tricampió del món Óscar Freire (Katiuixa, també guanyador parcial a Austràlia) a l'esprint i la darrera per Dani Moreno (Katiuixa), que ha sorprès Valverde en una nova arribada en altura.