Tour de França
Esports 04/07/2012

André Greipel (Lotto-Belisol) s'emporta l'esprint en una nova etapa marcada per una caiguda

Mark Cavendish (Sky) ha quedat descartat per a la victòria a causa d'una caiguda en els darrers 3 km, per la qual cosa no hi ha canvis a la classificació general

Albert Rabadan
1 min
La quarta etapa del Tour de França ha estat per a André Greipel / JEAN-PAUL PELISSIER / REUTERS

BarcelonaL'alemany André Greipel ha guanyat per segon any consecutiu una etapa del Tour de França. El potent esprintador ha estat capaç d'evitar la caiguda que hi ha hagut en els últims 3 quilòmetres de l'etapa gràcies al gran treball del seu equip, Lotto-Belisol, que amb homes ràpids com Sieberg, Roelandts i Henderson tampoc ha donat opcions a la resta de rivals amb un gran llançament.

El campió del món Mark Cavendish (Sky) ha estat un dels més mal parats a l'accident, que no comportarà canvis a la general, tal com explicita el reglament de la cursa sobre les caigudes als finals d'etapa. El britànic ha patit les conseqüències d'haver de buscar-se els espais sense un gran equip al seu voltant. De fet, la seva dona, la model Peta Todd, ha piulat el següent: "Si no tens intenció d'assegurar-te que tens l'equip per cuidar del campió del món, no improvisis. És només un home".

El suís Fabian Cancellara (RadioShack-Nissan) és, per tant, un dia més el líder de la cursa, i mantindrà el mallot groc fins al cap de setmana, quan arribarà la muntanya, si no té cap accident. Peter Sagan (Liquigas-Cannondale), que ha estat capaç d'evitar l'accident i ser quart a l'etapa, és encara més líder de la regularitat, i el danès Michael Morkov (Saxo Bank-Tinkoff) no ha entrat per primer cop a l'escapada del dia, però manté amb marge el mallot de la muntanya.

stats