Tour de França
Esports 05/07/2012

André Greipel guanya a dreta llei la seva segona etapa al Tour de França

L'alemany és, després de Sagan, el segon que repeteix triomf en aquesta edició, després de guanyar el que ha definit com "un dels esprints més durs que he disputat"

Albert Rabadan
1 min
André Greipel

BarcelonaAndré Greipel (Lotto-Belisol) ha guanyat per segon dia consecutiu l'etapa del Tour de França, que ha tornat a acabar a l'esprint a la meta de Saint-Quentin. En una arribada que picava cap amunt, amb un 3% de desnivell, era molt important regular i l'australià Matthew Goss (Orica-GreenEdge) ha llançat l'arribada massa d'hora, fet que ha aprofitat l'alemany per remuntar i repetir triomf.

De nou hi ha hagut una caiguda que ha afectat per quart cop en aquesta edició el nord-americà Tyler Farrar (Garmin-Barracuda), el més mal parat, i també ha eliminat el líder del mallot verd de la regularitat, Peter Sagan (Liquigas-Cannondale). Amb tot, no ha tingut les conseqüències de la del dia anterior i Greipel ha pogut batre de forma inqüestionable al campió del món Mark Cavendish (Sky).

"La caiguda ha fet els últims quilòmetres caòtics i el meu company Greg Henderson m'ha hagut de recol·locar", ha explicat Greipel, que ha dit que acabava de fer "un dels esprints més durs que he disputat a la meva carrera". L'escapada de quatre homes ha tingut opcions de victòria fins a l'últim quilòmetre, amb un atac final de Pablo Urtasun (Euskaltel-Euskadi), però no han pogut evitar l'arribada massiva. Fabian Cancellara (RadioShack-Nissan), per tant, es manté com a líder un dia més.

stats