Ciclisme
Esports 11/03/2012

Bradley Wiggins continua el seu camí cap el Tour de França i guanya la general de la París-Niça

Lieuwe Westra (Vacansoleil) i Alejandro Valverde (Movistar) acompanyen al podi el ciclista britànic, que ha guanyat la cronoescalada final al col d'Eze

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaBradley Wiggins (Sky), el principal puntal de l'equip per aconseguir el primer britànic vencedor del Tour de França, ha continuat la seva línia de millora contínua en aconseguir aquest diumenge la seva victòria final a la París-Niça. Després del gran temps de Lieuwe Westra (Vacansoleil) a la cronoescalada final al col d'Eze, semblava que el campió olímpic de persecució podria perdre el seu mallot groc, però finalment s'ha endut també l'etapa.

D'aquesta manera, Wiggins s'ha convertit en el segon britànic en guanyar aquesta prova (tan sols ho havia fet Tom Simpson l'any 1967), d'igual forma que l'any passat va ser el primer en guanyar el critèrium de Dauphiné. Tanmateix, una caiguda a la primera setmana va evitar que pogués posar-se a prova al Tour, on encara manté el 4t lloc de 2009 com la seva millor classificació.

Aquest mateix diumenge s'ha disputat també l'etapa reina de la Tirrena-Adriàtica, tot i que encara no acabarà fins dimarts. A l'arribada a l'estació d'esquí de Prati di Tivo, Vincenzo Nibali (Liquigas) ha aconseguit guanyar en solitari, sense poder aconseguir, això si, el mallot de líder de manté Chris Horner. Joaquim Rodríguez, que s'ha mostrat combatiu, no ha pogut seguir el ritme al tram final.

París-Niça, vuitena etapa Niça – Col d'Eze, 9,6 km CRI):

1r Bradley Wiggins (Sky) 19'12"

2n Lieuwe Westra (Vacansoleil) a 2"

3r Jean-Christophe Péraud (Ag2r) a 33"

4t Simon Spilak (Katusha) a 47"

5è Jérôme Coppel (Saur-Sojasun) a 51"

(...)

76è Xavier Florencio (Katusha) a 2'55"

Classificació general final:

1r Bradley Wiggins (Sky) 28h12'16"

2n Lieuwe Westra (Vacansoleil) a 8"

3r Alejandro Valverde (Movistar) a 1'10"

4t Simon Spilak (Katusha) a 1'24"

5è Tejay Van Garderen (BMC) a 1'54"

(...)

33è Xavier Florencio (Katusha) a 9'02"

stats