Ciclisme
Esports 10/06/2012

Bradley Wiggins guanya la general del critèrium de Dauphiné

Dani Moreno (Katiuixa) repeteix victòria d'etapa a Châtel, port de segona. El britànic suma per segon any consecutiu la general de la prova anterior al Tour

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaEl britànic Bradley Wiggins (Sky) ha gunayat per segon any consecutiu la general del critèrium de Dauphiné. El múltiple campió olímpic en pista ja ha fet història camí del Tour de França, aconseguint ser el primer ciclista a la història en guanyar una mateixa temporada la París-Niça, el Tour de Romandía i el mateix critèrium de Dauphiné.

L'etapa final ha acabat en un port de segona categoria, Châtel, on el madrileny Dani Moreno (Katiuixa) ha aconseguit repetir triomf d'etapa davant Luis León Sánchez, que ha estat qui ha llançat l'esprint final. Vincenzo Nibali (Liquigas) ha fet el moviment més inquietat del dia entre els favorits, però novament entre Wiggins i el seu equip l'han atrapat amb facilitat.

"Amb tot, no sóc el gran favorit del Tour, si no un dels favorits", ha dit Wiggins després de l'etapa. "A qui toca assenyalar és a Cadel Evans". L'australià, vigent campió de la 'Grande Boucle', ha acabat tercer a la general de la prova. El segon lloc del podi l'ha ocupat un altre Sky, Michael Rogers, igual que el quart ha estat per Chris Froome, en una nova demostració de força de l'equip britànic.

stats