Ciclisme
Esports 07/10/2011

Carmelo Esteban: "No tinc clar que Carme Mas es pugui presentar a la reelecció"

El mànager del club català de ciclisme en pista, que havia emprès accions legals contra Carme Mas, explica el malestar que ha generat el seu mandat

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaCarmelo Esteban, mànager de l'equip internacional de ciclisme en pista Catalunya Team, creu que la dimissió de la presidenta de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC) ha estat "conseqüència directa" de la presentació de la moció de censura per part de 116 clubs catalans la setmana anterior. "A l'assemblea del juny el 90% de les intervencions anaven dirigides a la dimissió de Carme Mas i la seva junta", explica al diari ARA. Tanmateix, la dimissió no ha estat decidida fins aquest dimecres dia 5 d'octubre.

"Vull remarcar que parlo en nom d'un club més dels que s'han sumat al malestar general", puntualitza Esteban. Molts dels firmants a la moció de censura veuen la dimissió de Mas com un moviment per poder tornar-se a presentar a la presidència, cosa que no podria fer si hagués perdut la moció. Ara bé, Carmelo Esteban creu que la presidenta podria quedar també inhabilitada per tornar al càrrec "si tiren endavant les accions legals per mentir sobre un tema tan important com els diners de les assegurances que ja ha acceptat el jutge únic de la FCC".

La perillosa situació econòmica és el punt més important, ja que "el dèficit de la Federació s'ha triplicat en els últims tres anys" i, segons Esteban, "fa dos anys que estem en perill de caure en fallida i acabar en un concurs de creditors". Tot i així, el mànager del club català no ha volgut oblidar l'apartat esportiu, en què "Catalunya ha caigut, per exemple, en els medallers dels campionats d'Espanya que abans dominava". "Les competicions les impulsen els clubs, i si aquests estan enfrontats amb la Federació no volen treballar, i més amb les dificultats actuals", avisa.

Sobre la data de les eleccions anticipades, espera que es facin "com més aviat millor", tot i que alerta que la fixació d'aquestes eleccions s'hauria de decidir en una assemblea amb els clubs, "mai la junta per separat". Esteban confirma que no hi ha cap nom des dels impulsors de la moció de censura, a la que el seu club es va unir, per presentar-se a les properes eleccions que es podrien celebrar el desembre, tot i que explica que ja sonen "un parell de noms" als que defineix com a "gent de ciclisme" i que podrien portar la Federació "amb cara i ulls".

stats