CICLISME
Esports 17/05/2011

Cavendish s'imposa entre la mala maror

El britànic Mark Cavendish (HTC-Highroad) evita marxar amb les mans buides del Giro d'Itàlia enmig de la polèmica que l'acusa d'haver pujat l'Etna remolcat

Albert Rabadan
2 min
Mark Cavendish celebra el triomf en l'etapa d'avui amb cava.

BarcelonaMark Cavendish (HTC-Highroad) té l'estranya habilitat de crear tensió a tot arreu. El primer esprint d'aquest Giro, on Petacchi el va superar després d'uns recriminables moviments, ja va anar seguit d'unes protestes cap als jutges de cursa per veure legal l'esprint de l'italià. A més, aquests darrers dies, ha fet servir el seu compte Twitter per queixar-se d'un recorregut que deixava sense oportunitats de victòria als homes ràpids, cosa que el va portar a enfrontaments -dialèctics, això sí- amb el jove Peter Kennaugh (Sky), que preferia jornades mogudes.

Enmig d'aquesta polseguera, avui arribava una de les poques oportunitats pels esprintadors a la meta de Teramo, que si bé també s'hi arribava després d'uns quilòmetres de lleuger ascens, no era tan pronunciat com el dia de Fiuggi Terme, on va ser Fran Ventoso (Movistar) qui es va imposar. Així doncs, Cavendish no ha tingut cap problema per superar al càntabre i a Petacchi, donant-se així una revenja particular.

Però per si no hi havia prou polèmica, alguns companys de pilots, entre ells Ventoso, han denunciat que el velocista de l'illa de Man va fer part de la pujada a l'Etna agafat al cotxe de l'equip per tal d'evitar el fora de control, que va evitar per tan sols mig minut, mentre altres esprintadors i habituals patidors a la muntanya com Robbie McEwen (RadioShack) i Graeme Brown (Rabobank), van entrar mitja hora més tard, quedant d'aquesta manera desqualificats.

Aquestes acusacions vénen de temps enrere, i entre el pilot és més o menys acceptat que l'equip HTC-Highroad, i en concret Mark Cavendish, són ajudats pels cotxes de l'equip amb el beneplàcit dels jutges per superar les etapes de muntanya i poder tenir opcions a prendre part als esprints posteriors.

stats