CICLISME
Esports 12/03/2011

Tondo, protagonista a la victòria de Di Gregorio

Remy Di Gregorio ha aprofitat un dia dur per trencar la mala ratxa amb una etapa a la París-Niça, a falta de la jornada decisiva que acabarà a l'Avinguda dels Anglesos

Albert Rabadan
2 min
Remy di Gregorio celebra el triomf a la setena etapa de la París-Niça

BarcelonaEl que havia de ser el pròxim gran escalador francès, Remy Di Gregorio, no havia alçat encara els braços en una cursa professional en els sis anys a la Française des Jeux. Ho ha aconseguit avui, amb el mallot del seu nou equip, l'Astana, i aprofitant un moment d'incertesa al pilot, just quan es caçava l'últim escapat del dia, l'holandès Karsten Kroon (BMC), a uns 13 quilòmetres de l'arribada.

Abans, l'equip Movistar havia estat el protagonista, posant a prova l'equip del líder, HTC, en el descens de l'últim port puntuable del dia, la cota de Gourdon. El tall amb el que havien deixat enrere Tony Martin no ha prosperat, però tot i així han seguit prenent la iniciativa en el grup per reduir distàncies respecte a Kroon, cosa que no han aconseguit amb Di Gregorio.

El seu líder, el vallenc Xavier Tondo, ha fet un bon atac dins l'últim quilòmetre, en ple mur de Biot -un difícil final que ha fet de circuit, amb dues passades abans de ser meta final-. Tot i no ser capaç de fer diferències, ha reduït notablement un grup que ha acabat liderant Samuel Sánchez. Ha acabat caient a la mateixa línia d'arribada, víctima com tants d'altres d'un dia de pluja.

Així, Tondo manté la novena plaça a la general amb la que es va quedar després de la contrarellotge d'ahir, on l'alemany Tony Martin (HTC-Highroad) va fer bons els pronòstics per emportar-se l'etapa i treure el liderat al seu compatriota Andreas Klöden. Demà es posa el punt i final a la "Course au Soleil" amb la tradicional etapa de Niça, tot havent superat la porta de l'envergadura de La Turbie i el col d'Eze.

París-Niça, setena etapa (Brignoles-Biot, 215km): 1r Remy Di Gregorio (FDJ) 5h46'23", 2n Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) a 5", 3r Rigoberto Urán (Sky) a 5", 4t Andreas Klöden (RadioShack) a 7", 5è Tony Martin (HTC-highroad) a 7" (...) 9è Xavier Tondo (Movistar) a 9".

Classificació general provisional: 1r Tony Martin (HTC-Highroad) 30h46'17", 2n Andreas Klöden (RadioShack) a 36", 3r Bradley Wiggins (Sky) a 41", 4t Rein Taaramäe (Cofidis) a 1'10", 5è Jean-Christophe Péraud (Ag2r) a 1'21" (...) 9è Xavier Tondo (Movistar) a 1'53".

stats