Giro d'Itàlia
Esports 13/05/2011

De Clercq sorprèn a la primera arribada en alt del Giro d'Itàlia

La indecisió dels favorits camí de Montevergine ha donat l'oportunitat a Bart de Clercq (Omega Pharma-Lotto), a qui li ha faltat tan sols uns metres més per ser superat per Scarponi

Albert Rabadan
2 min
Bart de Clercq.

BarcelonaEl final de Montevergine sempre deixa poques diferències, i avui no ha estat una excepció tot al ser la primera arribada en alt de l'edició del Giro. El protagonista previ a l'escalada, l'holandès Johnny Hoogerland (Vacansoleil), que no tan sols ha estat capaç d'arribar, en solitari, a l'alçada dels escapats que rodaven des de l'inici de l'etapa més curta d'aquesta cursa rosa, sinó que els ha atacat i ha pres la responsabilitat en molts moments.

Això ha permès que el grup arribés al peu del port final, on Lars Ytting Bak (HTC-Highroad) ha fet un últim esforç per arribar, que ha estat en va. Primerament, el ritme de Liquigas-Cannondale, i després un seguit d'atacs com el de Stefano Pirazzi (Colnago-CSF), que ja ho havia intentat avui, han fet que l'encara nombrós pilot fos cap de cursa. Ha estat llavors quan l'equip que lidera Vincenzo Nibali ha deixat de portar el ritme, i aquesta indecisió l'ha aprofitada el belga Bart de Clercq (Omega Pharma-Lotto).

El neoprofessional de 24 anys ha fet patir a més d'un a l'últim quilòmetre, quan la seva distància anava decreixent a mesura que l'equip Lampre-ISD treballava en força per buscar el triomf d'etapa o, almenys, els segons de bonificació. Finalment Michele Scarponi ha llançat l'esprint, i en un altre final agònic, li ha faltat una pedalada per a poder superar a De Clercq, mentre Pieter Weening (Rabobank) mantenia el liderat sense problemes entrant en un nombrós grup.

Giro d'Itàlia, setena etapa (Maddaloni-Montevergine):

1r Bart de Clercq (Omega Pharma-Lotto) 2h54'47"

2n Michele Scarponi (Lampre-ISD) m.t.

3r Roman Kreuziger (Astana) m.t.

4t Stefano Garzelli (Acqua&Sapone) m.t.

5è Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) m.t.

6è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) m.t.

(...)

58è Alberto Losada (Katiuixa) a 1'11"

97è Josep Jufré (Astana) a 8'28"

Classificació genral provisional:

1r Pieter Weening (Rabobank) 23h09'59"

2n Kanstantsin Siutsou (HTC-Highroad) a 2"

3r Marco Pinotti (HTC-Highroad) a 2"

4t Christophe Le Mével (Garmin-Cérvelo) a 5

5è Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 14"

(...)

20è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 1'06"

90è Alberto Losada (Katiuixa) a 20'56"

112è Josep Jufré (Astana) a 27'59"

stats