Ciclisme
Esports 14/02/2011

Contador podria ser absolt del cas de dopatge

Segons informa el diari Marca en l'edició digital, la Federació Espanyola de Ciclisme comunicarà dimarts l'absolució al ciclista de Pinto, tres vegades campió del Tour

Redacció
1 min
Alberto Contador s'entrena aquests dies a Palma.

BARCELONALa Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC) hauria decidit absoldre el ciclista Alberto Contador en el cas de dopatge per clembuterol, i aquest dimarts ho comunicarà de manera oficial. Així ho assegura el diari Marca en la seva edició digital.

Segons el rotatiu, la Federació hauria fet cas a les al·legacions del corredor i utilitzaria com a precedent l'absolució del jugador de tenis taula Ovtcharov, que també havia donat positiu per clembuterol (en aquest cas, per 75 picograms). Unes informacions que el president de la Federació, Juan Carlos Castaño, no ha volgut confirmar.

Està previst que el comitè de competició d'aquest organisme comuniqui la decisió a Contador aquest dimarts; i en cas de confirmar-se l'absolució, el ciclista podria tornar a competir de manera immediata -fins i tot a la Volta a Algarve, aquest mateix mes-.

Les al·legacions de Contador es basaven en l'article 296 del reglament antidopatge de la Unió Ciclista Internacional (UCI), en les quals demostrava que no existia ni responsabilitat ni negligència.

A partir de la comunicació oficial del a decisió del Comitè de la RFEC, tant la UCI com l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) tenen un mes de plaç per presentar un recurs -si no estan d'acord amb la resolució- al Tribunal Arbitral de l'Esport (TAS).

El cas del jugador de tenis taula Ovtcharov també pot servir de precedent en aquest possible recurs. Ja que també es tractava d'un cas de clembuterol i l'AMA va decidir no apel·lar al TAS.

stats