Ciclisme
Esports 18/02/2011

Contador s'apropa a la victòria a la Volta a l'Algarve

El corredor de Saxo Bank ha entrat al grup de cinc que s'ha jugat la victòria, amb triomf de Cummings (Sky), a falta de que la contrarrellotge de diumenge

Albert Rabadán
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Tot i el trasbals dels darrers mesos, Alberto Contador (Saxo Bank) ha començat la temporada amb el mateix guió que les dues darreres temporades: debut a la Volta a l'Algarve i el primer test seriós al l'alt de Malhao. Naturalment, la seva preparació no ha pogut seguir el ritme habitual, i la forma que l'any passat li va permetre imposar-se en solitari no l'ha pogut repetir, quedant-se d'aquesta manera a un pas de la victòria.

Si bé l'any 2009 tan sols el superà el balear Toni Colom, enguany el grup que s'ha jugat la victòria ha estat més nombrós. L'equip RadioShack, treballant pel local Thiago Machado -que finalment ha acabat sisè a sis segons-, ha estat encarregat d'atrapar l'escapada i posar un ritme dur fins al peu d'aquest curt port de 2,7km, que han afrontat un grup d'uns 80 ciclistes.

Un HTC-Highroad amb doble representació ha fet alguns intents que han acabat reduint el grup capdavanter amb els cinc homes que ara lideren la classificació general. El més ràpid d'ells ha sigut el britànic Stephen Cummings, que ja havia destacat a l'escalda al Mont Faron del Tour del Mediterrani una setmana abans.

Les dues jornades anteriors havien portat victòries del belga Philippe Gilbert (OmegaPharma-Lotto), amb un bon atac dins l'últim quilòmetre, i del prometedor alemany John Degenkolb (HTC-Highroad), superant a tot un Tyler Farrar en una exigent recta de meta. Tot sembla indicar que la prova cronometrada de diumenge a Portimão (17,2km) serà decisiva, amb Tony Martin i Contador com a homes amb més opcions.

Classificació general provisional: 1r Stephen Cummings (Sky) 14h 30' 47”, 2n Alberto Contador (Saxo Bank) a 6”, 3r Tony Martin (HTC-Highroad) a 10”, 4t Tejay Van Garderen (HTC-Highroad) a 12”, 5è Rein Taaramäe (Cofidis) a 18”

stats