Ciclisme
Esports 24/09/2011

Èxit de la primera edició de la marxa 100% Tondo

Diversos professionals han participat a la marxa en record del ciclista català mort el passat mes de maig, i els organitzadors esperen ampliar la participació

Ara
1 min
Els pares de Xavi Tondo, Ramón i Emma, tallen la cinta amb l'organitzador, campió olímpic i amic del vallenc, Joan Llaneras

BarcelonaTot i la pluja que ha fet acte de presència el matí d'aquest dissabte 24 de setembre, la primera edició de la marxa 100% Tondo ha resultat un èxit, segons es desprèn de l'optimisme d'un dels organitzadors, l'exprofessional i bon amic del ciclista vallenc Carles Torrent. "Estàvem espantats pel fet de ser el primer cop, però ens hi hem volcat i això s'ha notat. Tothom amb qui he parlat ens ha felicitat", explica l'actual seleccionador català.

Ciclistes professionals catalans com Joaquim Rodríguez, Xavi Florencio, Josep Jufré o Alberto Losada, però també altres com Íñigo Cuesta i els exciclistes Roberto Heras i Miquel Ángel Iglesias, també vallenc i mentor de Tondo, juntament amb la resta de 500 inscrits, s'han aplegat a Sant Joan de les Fonts per completar tant el recorregut curt com el llarg, que acabava a les rampes de Vallter2000, sempre per les zones d'entrenament habituals de Xavi Tondo.

"L'anunci va ser precipitat, però el motiu es veu que valia la pena perquè amb dues setmanes es van esgotar les 500 inscripcions que vam posar de límit", segueix Torrent. "Ara ens plantegem ampliar-ho per les properes edicions". Altres figures públiques hi han participat, com el tenista Tommy Robredo o el cantant del grup Delafé y las Flores Azules, la música preferida de Tondo que ha servit per ambientar unes classes d'spinning a Olot que s'han organitzat en paral·lel a la marxa.

stats