CICLISME
Esports 24/04/2011

Philippe Gilbert fa història a la Lieja-Bastogne-Lieja

Un Philippe Gilbert molt superior guanya la partida als germans Schleck al final del monument belga i aconsegueix així un triplet que no es repetia des de l'any 2004 amb Davide Rebellin

Albert Rabadan
1 min
Gilbert celebra el triomf

BarcelonaTal com va passar l'any 2008, els germans Schleck (Leopard-Trek) no han pogut aprofitar una superioritat numèrica a la Lieja-Bastogne-Lieja, que ells mateixos havien provocat amb un dur atac a la Roca dels Falcons, a uns 20 km de meta, i que tan sols ha pogut seguir el màxim favorit per tothom, Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto).

Han anat superant els corredors que quedaven de l'escapada, i fins i tot algun com Greg Van Avermaet els han pogut seguir, però finalment els tres s'han jugat la victòria. El való ha avisat de la seva superioritat amb un primer atac a la cota de Saint Nicolas, i no ha tingut cap problema per alçar els braços després d'un fàcil esprint a Ans. Un triomf que sempre havia somiat per ser a la seva zona natal.

Això ha permès a Gilbert omplir una altra plana en la història com ja va fer l'octubre de 2009 encadenant Coppa Sabatini, París-Tours, Giro del Piamont i ParísTours. Aquest cop, no tan sols ha igualat la fita de Davide Rebellin de guanyar Amstel Gold Race, Fletxa Valona i La Doyenne, sinó que ho ha fet venint d'imposar-se a la Fletxa Brabançona. Tot de manera consecutiva.

Lieja-Bastogne-Lieja (255,5km):

1r Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) 6h13'18”, 2n Fränk Schleck (Leopard-Trek) m.t., 3r Andy Schleck (Leopard-Trek) m.t., 4t Roman Kreuziger (Astana) a 24”, 5è Rigoberto Urán (Sky) a 24”, 6è Chris Anker Sorensen (Saxo Bank) a 24”, 7è Greg Van Avermaet (BMC) a 27”, 8è Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 29”, 9è Björn Leukemans (Vacansoleil-DCM) a 39”, 10è Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) a 39” (…) 26è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 1'14”

stats