CICLISME
Esports 25/05/2011

Ulissi acaba sent declarat vencedor al polèmic final de Tirano

El prometedor Diego Ulissi (Lampre-ISD) guanya la dissetena etapa del Giro d'Itàlia després que Giovanni Visconti, qui havia estat primer, fos desqualificat per empentar-lo en ple esprint

Albert Rabadan
2 min
Ulissi durant un moment de la cursa

BarcelonaEl jurat ha estat qui ha hagut de decidir el guanyador de la dissetena etapa del Giro d'Itàlia, acabada a Tirano després de 230km en què s'havien de superar el Passo Tonale i l'ascens a Aprica, que ha estat menys selectiu que habitualment per no anar encadenat, com altres vegades, amb el temible Mortirolo.

La llarga distància de l'etapa i la superioritat d'Alberto Contador feien presagiar que seria una escapada la que s'acabés decidint la victòria parcial, i així ha sigut. Un bon nombre de corredors, entre els quals hi tornava a ser el català Alberto Losada (Katiuixa), han aconseguit arribar destacats. Qui més beneficiat n'ha sortit ha estat Kanstantsin Siutsou, que amb l'avantatge aconseguit s'ha alçat fins la cinquena plaça de la general.

Entre ells, un pletòric Pablo Lastras (Movistar) ha estat el més combatiu, i ha aconseguit quallar un grup amb Bakelandts, Visconti i Ulissi. El madrileny no ha pogur evitar l'esprint, en què el jove Diego Ulissi (Lampre-ISD), doble campió del món júnior, estava liderant-lo fins que el campió italià l'ha empentat, tot reclamant que estava tapant el seu espai, i ha acabat passant primer.

Tot i així, el jurat ha decidit relegar Visconti a la tercera plaça pel seu mal comportament a l'arribada, pel que la victòria ha acabat sent per Ulissi, a qui el campió italià ha definit com "un jove maleducat" al creuar la meta. Segon, doncs, ha quedat un Pablo Lastras que ha lamentat no haver pogut vèncer l'etapa en record del seu company d'equip mort fa dos dies, Xavi Tondo.

Giro d'Itàlia, dissetena etapa (Feltre-Tirano, 230km):

1r Diego Ulissi (Lampre-ISD) 5h31'51", 2n Pablo Lastras (Movistar) m.t., 3r Giovanni Visconti (Farnese Vini) m.t. *, 4t Jan Bakelandts (Omega Pharma-Lotto) a 4", 5è Fabio Taborre (Acqua&Sapone) a 8" (...) 13è Alberto Losada (Katiuixa) a 2'10", 36è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 2'59", 46è Josep Jufré (Astana) a 2'59"

*relegat pel jurat

Classificació general provisional:

1r Alberto Contador (Saxo Bank) 68h18'27", 2n Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 4'58", 3r Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 5'45", 4t John Gadret (Ag2r) a 7'35", 5è Kanstantsin Siutsou (HTC-Highroad) a 9'12" (...) 10è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 10'25", 61è Alberto Losada (Katiuixa) a 1h31'11", 86è Josep Jufré (Astana) a 2h01'24"

stats