Giro d'Itàlia
Esports 22/05/2012

Ion Izagirre (Euskaltel) s'escapa a Falzes i guanya una etapa de tranquil·litat abans de les Dolomites

Joaquim Rodríguez es manté de líder del Giro en una jornada en què han deixat arribar l'escapada abans d'una gran etapa amb ports com el Passo Duran o Giau

Albert Rabadan
1 min
Ion Izaguirre ha aconseguit el triomf en l'etapa d'aquest dimarts al Giro / ALESSANDRO GAROFALO / REUTERS

BarcelonaEl basc Ion Izagirre ha donat una victòria molt important per Euskaltel-Euskadi a la setzena etapa del Giro d'Itàlia. El jove guipuscoà, l'únic que ha aconseguit vèncer aquesta temporada a l'equip de Madariaga més enllà de Samuel Sánchez, ha estat el més fort de l'escapada que ha arribat destacada a l'arribada de Falzes. El petit dels germans Izagirre ha marxat en solitari a la darrera pujada d'altres bons escaladors com Mathias Frank (BMC) o José Herrada (Movistar).

Entre els favorits hi ha hagut calma abans de la tempesta que els espera a partir de dimecres amb les etapes dolomítiques. Katiuixa ha deixat marxar l'escapada i ha deixat tranquil al bloc d'escaladors que hauran d'ajudar a Joaquim Rodíguez a defensar la maglia rosa, així que tan sols els russos s'han deixat veure en els últims quilòmetres. Amb tot, el Purito ha destacat el nerviosisme que ha provocat que l'escapada trigués uns 80 quilòmetres a formar-se.

Aquest dimecres, en què es complirà un any de la mort de Xavi Tondo, una gran etapa muntanyosa acabada a Cortina d'Ampezzo serà la protaginista, amb tres grans ports encadenats als darrers quilòmetres: Passo Duran, Forcella Staulanza i Passo Giau.

stats