Vuelta a Espanya
Esports 26/08/2012

Joaquim 'Purito' Rodríguez aconsegueix més segons d'avantatge a la Vuelta a l'arribada a Barcelona

El català ha atacat al castell de Montjuïc i tan sols l'ha seguit el belga Philippe Gilbert (BMC), que ha sumat el seu primer triomf de la temporada

Albert Rabadan
1 min
Gilbert supera Purito Rodríguez a l'esprint final

BarcelonaEl català Joaquim Rodríguez segueix ampliant el seu marge com a líder de la Vuelta a Espanya i ja té a Chris Froome a 53 segons i el tercer, Alberto Contador, a un minut. Purito ha tornat a mostrar-se molt combatiu en un recorregut també conegut, com la pujada al castell de Montjuïc a Barcelona, sempre pensant en la classificació general. "He de seguir corrent com fins ara, sumant, perquè faré un salt cap enrere a la crono", ha dit.

Alberto Contador ha llançat un atac precipitat, però ha estat el ciclista de Katiuixa qui de debò ha aconseguit fer mal. Tan sols el belga Philippe Gilbert ha seguit el ritme de Rodríguez, que s'ha buidat a la recta de l'estadi Olímpic per ampliar el seu marge respecte la resta de favorits, deixant així que Gilbert sumés la seva primera victòria en un any negre.

Alejandro Valverde ha arribat en un petit grup a 9 segons, però la resta de grans aspirants se n'han deixat 12, el que sumat a les bonificacions, deixen la distància de Purito en el liderat bastant considerable donat el recorregut d'aquesta primera setmana, que acaba aquest diumenge. Els ciclistes no dormiran a Barcelona sinó que es traslladaran en avió fins a Galícia.

stats