Vuelta a Espanya
Esports 24/08/2011

Joaquim Rodríguez fa un gran salt amb l'explosiva victòria a Valdepeñas de Jaén

El de Katiuixa puja al tercer lloc a la general després de guanyar l'etapa en un final explosiu gràcies al treball de Karpets i Dani Moreno, vencedor ahir

Albert Rabadan
2 min
Joaquim Rodríguez celebra la seva victòria d'etapa a la Vuelta

BarcelonaLa màquina de Katiuixa no s'atura. Tal com van demostrar a la Volta a Burgos, un dia pot ser Dani Moreno, i l'altre el madrileny és qui ajuda a Joaquim Rodríguez a vèncer. Justament el que ha passat a les primeres etapes decisives de la Vuelta a Espanya: el dia després que Moreno s'imposés a Sierra Nevada, ha estat clau perquè el català aconsegueixi el seu primer triomf d'etapa en aquesta Vuelta a Espanya.

L'arribada a Valdepeñas de Jaén, després d'un últim quilòmetre amb rampes de fins el 23% de pendent, ja era coneguda de l'edició anterior, quan es va imposar Igor Antón i el Purito es va precipitar. Però aquest any, amb un engranatge perfecte del seu equip, no ha fallat i s'ha endut fàcilment l'etapa en aquesta meta andalusa, deixant enrere a l'holandès Wouter Poels i traient almenys deu segons amb la resta de favorits.

El rus Vladimir Karpets ha fet un treball clau al port de segona anterior a la rampa final, on ha empetitit el grup dels favorits i ha apropat el perillós francès David Moncutié (Cofidis), que estava escapat. Un cop arribats al quilòmetre final, s'ha repetit la història de la pujada al castell de la segona etapa de la Volta a Burgos, quan Moreno va llançar la cursa en pujada amb el vallesà a roda i ningú els va poder seguir.

Gràcies a la distància treta i a les bonificacions, Joaquim Rodríguez puja ja fins el tercer lloc a la classificació general a 23 segons del francès Sylvain Chavanel i just darrere del seu company d'equip Dani Moreno. El guanyador de l'any anterior, Vincenzo Nibali, és cinquè a deu segons del català, que encara haurà d'augmentar el seu avantatge per afrontar amb tranquil·litat la llarga contrarellotge de Salamanca.

Vuelta a Espanya, cinquena etapa (Sierra Nevada - Valdepeñas de Jaén, 187km):

1r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) 4h 42'54”

2n Wouter Poels (Vacansoleil-DCM) a 3”

3r Dani Moreno (Katiuixa) a 5”

4t Bauke Mollema (Rabobank) a 7”

5è Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 7”

(…) 50è Alberto Losada (Katiuixa) a 1'41”

101è Josep Jufré (Astana) a 11'49”

Classificació general provisional:

1r Sylvain Chavanel (Quick Step) 18h 02' 34”

2n Dani Moreno (Katiuixa) a 9”

3r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 23”

4t Jakob Fuglsang (Leopard-Trek) a 25”

5è Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 33”

(…) 40è Alberto Losada (Katiuixa) a 5'02”

102è Josep Jufré (Astana) a 32'16”

stats