La Vuelta
Esports 28/08/2011

Joaquim Rodríguez perd el mallot vermell per un sol segon davant Bauke Mollema a La Covatilla

L'irlandès Dan Martin (Garmin-Cervélo) s'ha endut una etapa en què Bradley Wiggins ha donat les millors sensacions, al contrari del Purito o d'altres com Scarponi

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaDesprés d'una primera arribada en alt amb més dubtes que moviments a Sierra Nevada, la combativitat ha tornat a La Covatilla. El gran port de Béjar ha vist moviments constants dels favorits, conscients que calia desbancar el català Joaquim Rodríguez (Katiuixa) del liderat, i malgrat que el seu equip ha treballat com sempre, el català no ha donat bones sensacions i ha cedit el mallot vermell per tan sols un segon.

L'ascens final ha començat amb ciclistes del conjunt rus, com Vladimir Karpets i Alberto Losada, portant el ritme preparats per defensar el lideratge del Purito, però quan han començat els atacs determinants, un cop atrapat l'últim membre de l'escapada del dia, Sebastian Lang (Omega Pharma-Lotto), no han estat a l'altura. Com el dia anterior, Rein Taaramäe (Cofidis) ha donat el primer cop, i ha animat altres favorits com Michele Scarponi (Lampre), que ha pecat d'ambició al principi i ha acabat sent-ne el més perjudicat en cedir 1'49".

El moviment que ha agafat diferències de veritat ha estat el de qui després ha aconseguit ser el vencedor del dia, l'escalador irlandès Dan Martin (Garmin), que ha fet decidir-se al guanyador de la general del 2010, Vincenzo Nibali (Liquigas), per atacar i atrapar-lo, just quan Joaquim Rodríguez ja començava a donar símptomes de debilitat quan s'ha quedat en posicions molt endarrerides del grup. Aquesta circumstància l'ha aprofitada l'equip Sky, que primer amb Chris Froome i després amb Bradley Wiggins en primera persona ha imposat un ritme fortíssim amb què ha pogut arribar al cap de cursa i causar danys a la resta de favorits.

Finalment, el Purito ha trobat, com ja és habitual, el suport de Dani Moreno, amb qui ha aconseguit minimitzar les pèrdues i entrar a tan sols 49 segons del guanyador, Martin, que ha llançat un potent atac a 100 metres de l'arribada i ha sorprès altres homes forts com Juanjo Cobo (Geox), que ha estat tercer a l'etapa, i l'holandès Bauke Mollema (Rabobank), que gràcies al lleuger defalliment final de Nibali i a les bonificacions, s'ha pogut vestir amb el mallot vermell de líder per un sol segon.

Vuelta Ciclista a Espanya, novena etapa (Villacastín – La Covatilla, 183km):

1r Daniel Martin (Garmin-Cervélo) 4h52'14”

2n Bauke Mollema (Rabobank) m.t.

3r Juanjo Cobo (Geox-TMC) a 3”

4t Bradley Wiggins (Sky) a 4”

5è Chris Froome (Sky) a 7”

6è Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 11”

7è Rein Taaramäe (Cofidis) a 12”

8è Denis Mentxov (Geox-TMC) a 12”

9è Haimar Zubeldia (RadioShack) a 12”

10è Fredrik Kessiakoff (Astana) a 12”

[…] 25è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 50”

35è Josep Jufré (Astana) a 2'03”

58è Alberto Losada (Katiuixa) a 4'02”

Classificació general provisional:

1r Bauke Mollema (Rabobank) 37h11'17”

2n Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 1”

3r Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 9”

4t Fredrik Kessiakoff (Astana) a 18”

5è Jurgen Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto) a 27”

6è Dani Moreno (Katiuixa) a 35”

7è Jakob Fuglsang (Leopard-Trek) a 37”

8è Kevin Seeladreyers (Quick Step) a 42”

9è Haimar Zubeldia (RadioShack) a 42”

10è Juanjo Cobo (Geox-TMC) a 46”

[…] 40è Alberto Losada (Katiuixa) a 10'58”

79è Josep Jufré (Astana) a 1h02'31”

stats