Vuelta a Espanya
Esports 02/09/2012

Joaquim Rodríguez respon als atacs de Contador als llacs de Covadonga i Piedra guanya escapat

El ciclista català fa evident un cop més la seva superioritat a la Vuelta a Espanya sobre el madrileny i Alejandro Valverde, que ha allunyat Froome del podi

Albert Rabadan
1 min
Valverde, Purito i Contador durant l'etapa

BarcelonaLa quinzena etapa de la Vuelta a Espanya ha servit per continuar amb el duel entre Joaquim Rodríguez i Alberto Contador, que ha tornat a fer evident la superioritat del ciclista català, que es manté líder de la classificació general. L'etapa se l'ha endut l'andalús Antonio Piedra (Caja Rural), que ha marxat en solitari de l'escapada que ha començat l'ascens al llac de Covadonga amb més de 10 minuts d'avantatge.

Contador, en aquesta ocasió, no ha fet servir el seu equip fins a l'últim port, quan ha enviat al davant els seus companys Navarro, Herández i Majka per començar a crear nervis en el grup dels favorits. Ja amb les bonificacions fora de joc, que es repartiria l'escapada, els moviments s'han fet esperar fins a 6 km de meta, amb Alejandro Valverde. Com és habitual, han anat darrere seu Contador i el Purito, però no el britànic Chris Froome, que aquest diumenge s'ha allunyat dels temps del podi.

Posteriorment, Alberto Contador ha tornat a intentar deixar enrere el líder de la cursa, però Joaquim Rodríguez ha aconseguit respondre a tots els seus atacs. En especial, el segon atac del madrileny ha fet patir Valverde i ha obligat Rodríguez a sostenir un alt ritme durant un espai de temps bastant ample, però finalment s'ha rendit per la superioritat del català. Els tres homes del podi s'han acabat ajuntant i han entrat junts a meta.

stats