Volta al País Basc
Esports 04/04/2011

Joaquim Rodríguez: “Gairebé ploro al passar la meta”

El triomf del “Purito” a la primera etapa de la Volta al País Basc després de la seva lesió pot marcar un abans i un després en la seva temporada

Albert Rabadan
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El que havia estat el número 1 del rànquing de la UCI de la temporada 2010 havia passat un calvari per retrobar la forma. Un 19è lloc a la general del Tour d'Oman era el millor resultat fins que, després d'acabar una Tirrena-Adriàtica on va passar desapercebut, es va saber que no podria defensar títol a la Volta a Catalunya per un quist al genoll.

Un cop passada la recuperació i uns dies de bons entrenaments al volcà Etna, es veia que el camí era el bo al entrar al top10 del GP Miguel Indurain el dia del seu retorn. Dos dies després, a l'exigent jornada inaugural de la Volta al País Basc, el Purito ha retrobat el camí de la victòria en un dia que “no m'esperava, perquè arribava fatal”.

“No em considero un ploramiques, però avui ha estat gairebé com haver vist Déu al passar la meta”. Ha pres la iniciativa amb un atac al darrer port del dia i espera seguir lluitant per les etapes en una prova a la qual “els escaladors n'hem d'estar agraïts, perquè hi podem brillar”. “Amb la misèria que he passat últimament, no puc perdonar res”.

La prova basca va donar grans resultats al de Parets del Vallès l'any passat, amb una victòria d'etapa i el tercer lloc a la general després de la desqualificació d'Alejandro Valverde, i les seves properes cites seran les clàssiques de les Ardenes i el Giro d'Itàlia.

stats