Giro d'Itàlia
Esports 27/05/2012

Joaquim Rodríguez perd el Giro d'Itàlia davant Ryder Hesjedal per només 16 segons

La contrarellotge final de Milà ha condemnat el català al segon lloc. Purito, a més, ha guanyat dues etapes i s'ha endut la classificació de la regularitat

Albert Rabadan
1 min
Rodríguez, Hesjedal i De Gendt

BarcelonaEl ciclisme és un esport cruel per coses com la que li ha passat a Taylor Phinney, el nord-americà amb físic de jugador de bàsquet que ha patit com mai per resistir a les terribles muntanyes de les Dolomites i poder guanyar la contrarellotge final del Giro d'Itàlia, al qual un error dels policies que lideraven el recorregut l'ha fet equivocar de ruta i ha perdut les opcions a victòria.

I també pel que ha viscut Joaquim Rodríguez, que després de 10 dies lluint el mallot rosa de líder d'aquest Giro, se li ha escapat la victòria final a la crono de Milà per tan sols 16 segons; un marge insignificant després de 91 hores de pedalades durant tres setmanes. Ja al primer punt cronometrat, als 28,2 km de recorregut, el canadenc Ryder Hesjedal, vencedor final, ha assetjat la primera posició de la general virtual, i només ha hagut de mantenir el ritme i evitar grans riscos per aconseguir ser el primer ciclista del seu país a guanyar una gran volta.

El català de Katiuixa, amb tot, tanca la millor actuació de la seva carrera en una gran volta, amb una segona posició a la general, dues victòries d'etapa i la classificació final de la regularitat. El podi l'ha tancat el belga Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM), que ha fet bons els pronòstics i ha superat Michele Scarponi a la lluita contra el cronòmetre. S'ha signat, així, el primer podi sense italians des de l'any 1995.

stats