Ciclisme
Esports 23/08/2012

Joaquim 'Purito' Rodríguez guanya a Jaca i és més líder de la Vuelta a Espanya

El moviment dels Sky al port de Fuerte del Rapitán ha mostrat les debilitats de Valverde i Contador, que no han pogut seguir el català i Chris Froome

Albert Rabadan
1 min
Joaquim 'Purito' Rodríguez ha guanyat la 6a etapa de la Vuelta, amb final a Jaca

BarcelonaJoaquim Rodríguez ha consolidat el seu lideratge a la Vuelta a Espanya després de guanyar la sisena etapa, acabada a Jaca. El català ja vestia de líder, però ha aconseguit el seu primer triomf d'etapa en aquesta edició en un final totalment adaptat a les seves característiques explosives.

Una escapada de quatre ciclistes semblava que podia arribar, fins que el ritme del colombià Nairo Quintana i de tot l'equip Saxo Bank al port de tercera categoria d'Oroel ha reduït les distàncies a menys d'un minut, fet que ha convertit en estèril l'intent de Thomas de Gendt en solitari.

Ja al port final de Fuerte del Rapitán, ha sigut l'equip Sky el que ha volgut endurir el ritme amb Sergio Henao, que ha seleccionat el grup fins als atacs definitius en l'últim quilòmetre de Rigoberto Urán i Chris Froome. Aquest últim moviment del britànic no l'han pogut respondre ni Contador ni Valverde, tan sols un Purito pletòric, que ha sigut superior en els últims 300 metres i ha ampliat la seva distància al capdavant de la classificació general.

stats