Giro d'Itàlia
Esports 12/05/2012

Joaquim Rodríguez (Katiuixa) puja al tercer lloc de la general del Giro a la primera arribada en altura

Paolo Tiralongo (Astana) s'emporta l'etapa de Rocca di Cambio i el canadenc Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) es col·loca de líder davant el mateix Tiralongo

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaPaolo Tiralongo (Astana) ha guanyat la vuitena etapa del Giro d'Itàlia, la primera acabada en un port: Rocca de Cambio. L'italià ha sortit a roda de Michele Scarponi (Lampre-ISD) quan aquest havia atacat juntament amb el seu company Przemyslaw Niemiec dins de l'últim quilòmetre i ha estat capaç de superar-lo en els últims metres. Aquesta és la segona victòria de la carrera de Tiralongo, que justament s'havia estrenat en una etapa al passat Giro.

El port final, de 20km però amb una pendent mitjana no gaire alta, entre el 5 i 6%, ha estat marcat per l'escapada que s'ha format al peu del mateix per part d'Stefano Pirazzi (Colnago-CSF) i de José Herrada (Movistar), que han arribat a estar destacats fins l'últim quilòmetre, quan l'espanyol ha estat atrapat. Ha estat llavors quan s'ha vist el moviment de Lampre, que ha estat seguit per tots els favorits, inclòs el Purito Rodríguez, que ha anat remuntant posicions fins acabar quart.

Tanmateix, les poques diferències han fet que no pogués distanciar el suficient el canadenc Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda), el màxim aspirant anglosaxó a la general i que vestirà demà en una nova arriabda en altura a Lago Laceno la maglia rosa, que avui havia vestit el jove Adriano Malori. El català en canvi queda en tercera posició provisional, justament per darrere del guanyador de l'etapa, que s'ha vist afavorit pels 20 segons de bonificació.

Giro d'Itàlia, setena etapa (Recanati-Rocca di Cambio, 205km):

1r Paolo Tiralongo (Astana) 5h51'03"

2n Michele Scarponi (Lampre-ISD) m.t.

3r Fränk Schleck (RadioShack-Nissan) a 3"

4t Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 3"

5è Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) a 5"

Classificació general provisional

1r Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) 26h16'53"

2n Paolo Tiralongo (Astana) a 15"

3r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 17"

4t Christian Vandevelde (Garmin-Barracuda) a 21"

5è Peter Stetina (Gramin-Barracuda) a 26"

stats