Giro d'Itàlia
Esports 15/05/2012

Joaquim Rodríguez (Katiuixa): "En un principi només volia lluitar per ser líder"

El ciclista català, guanyador d'etapa i líder del Giro d'Itàlia, ha explicat que el director Valerio Piva ha convençut l'equip per treballar també per l'etapa

A. Rabadan
1 min

BarcelonaJoaquim Rodríguez, vencedor de la desena etapa del Giro d'Itàlia i líder de la mateixa, ha explicat a la RAI després de l'etapa que "en un principi només volia lluitar pel mallot de líder. Sabia que tenia a Hesjedal molt a prop i que després de l'atac d'ahir ens deixarien tota la responsabilitat a nosaltres. Però Valerio Piva [el seu director a Katiuixa] m'ha convençut que una etapa a una gran volta és molt important i tot l'equip ha treballat genial des del quilòmetre 0".

El català també ha comentat les dificultats d'estar tant marcat en aquest tipus de final com el d'Assís: "És fàcil dir com fa tothom de dir que el favorit és Purito, però us asseguro que guanyar no ho és". Rodríguez ha explicat que tenia una gran importància "tenir una direcció italiana a l'equip, que m'han explicat com era el final, amb aquesta rampa. Si no, segurament hauria atacat des de més lluny".

Per últim, ha estat preguntat per les seves possibilitats a l'alta muntanya, que encara està per arribar: "Realment no vaig tenir temps ni de venir a recórrer les etapes. Sí que n'hi ha algunes que em farien especial il·lusió, com la del Mortirolo, que és molt dur i té molta història". Amb tot, d'aquests primers deu dies acaba "contentíssim per com m'està anant a mi i també perquè tot l'equip està molt fort".

stats